Gerard Butlernek jól áll ez a megzuhant zsaru szerep. Maga a film egy a számtalan bankrablós típusú akciófilmek közül (OK, bezúzásra ítélt bankjegyeket lovasítanak meg, kis különbség), de pár tulajdonságban kiemelkedik a mezőnyből.
Mielőtt elszabadul az akciófilmekben szokásos filmvégi eszkaláció, számos sajátosan vicces jelenetet láthatunk, némelyik szinte térdcsapkodós. Például amikor apu kiviszi a lánya fiúját randi előtt a garázsba dumálni. De volt sok hasonlóan szórakoztató részlet, különös emberi közelképek. Ja, jut eszembe, akinek ez fontos lehet, szerepel fél dollár (50 cent) is.
A felejthetőnél hajszállal jobb, 2025-ös új rész után néztem meg, és nem bántam. Ez sokkal élvezetesebb szerintem. Nagyrészt ez is ugyanaz pepitában, mint a többi hasonló akciófilm, de az emberi jelenetek nagyon sokat dobnak rajta, olykor egészen jó vígjátékot látunk. Például amikor a Butler által alakított nyomozó váratlanul betoppan a feleségének egy közös baráti pár által szervezett randivacsorájára a saját házukba. Az mindent visz. Az utolsó háromnegyed óra már tucatszínvonal, de összességében így is jó.
Gerard Butlernek jól áll ez a megzuhant zsaru szerep. Maga a film egy a számtalan bankrablós típusú akciófilmek közül (OK, bezúzásra ítélt bankjegyeket lovasítanak meg, kis különbség), de pár tulajdonságban kiemelkedik a mezőnyből. Mielőtt elszabadul az akciófilmekben szokásos filmvégi eszkaláció, számos sajátosan vicces jelenetet láthatunk, némelyik szinte térdcsapkodós. Például amikor apu kiviszi a lánya fiúját randi előtt a garázsba dumálni. De volt sok hasonlóan szórakoztató részlet, különös emberi közelképek. Ja, jut eszembe, akinek ez fontos lehet, szerepel fél dollár (50 cent) is. A felejthetőnél hajszállal jobb, 2025-ös új rész után néztem meg, és nem bántam. Ez sokkal élvezetesebb szerintem. Nagyrészt ez is ugyanaz pepitában, mint a többi hasonló akciófilm, de az emberi jelenetek nagyon sokat dobnak rajta, olykor egészen jó vígjátékot látunk. Például amikor a Butler által alakított nyomozó váratlanul betoppan a feleségének egy közös baráti pár által szervezett randivacsorájára a saját házukba. Az mindent visz. Az utolsó háromnegyed óra már tucatszínvonal, de összességében így is jó.