63% 92 szavazat
Hűséges barátnők

Hűséges barátnők

Faithfully Yours
Filmadatlap
9
Vélemények (9)
28
Szereplők (28)
3
Képek (3)
1
Videók (1)
Érdekességek
Díjak
Filmkritika
3
Cikkek (3)
Fórum

Hol nézheted

FILMINFÓ

A legjobb barátnők, Bodil és Isabel, akik látszólag boldog házasságokban élnek, egymás alibijét felhasználva titkos viszonyokba keverednek. De amikor Isabelt megölik, amikor állítólag együtt voltak, Bodil a saját hazugságainak hálójába… Több


Ország: Hollandia, Belgium
Premier: 2022.12.22. | Netflix (2023.05.18.)
 
2023.07.10 Juki-onna

legújabb vélemény

Feszültség csak a tévékészülékemben volt, a filmből kimaradt

A feszültségkeltés (mentális vagy érzelmi megterhelés) művészetének majdnem minden eleme hiányzott a filmből. A dolgok valahogy megtörténnek a filmben, és nincs semmi, amire azt mondhatnánk, „ez kemény volt”, vagy a szívünkhöz kapnánk. Bár gondolkodu... Teljes kritika

0
 
2023.05.20 Caravaggio1978

Szimpatikus, de ez kevés volt

Általában mikor a film első tíz percében kefélnek, abból nem nagyon szokott három csillagnál jobb vélemény születni. No nem a kefélés zavar, hanem az, hogy ezzel próbálják felhozni az érdeklődési szintet egy olyan filmnél, ami egyébként súrolja az érdektelenség határait. Jó történet volt, a szereplőkről nem sok minden derül ki, de így visszagondolva nem is baj, csak az idő ment volna el vele. A karakterek műanyagok, nem jól adják a sztorit. Végül is ez egy abszolút nézhető darab, mondjuk rá, hogy ajánlom, ha más nincs, végül is épp ezért néztem meg.

2
 
2023.05.17 szemtelen

Titkos hazugságok

Egy új thriller Hollandiából, egy másfél órás, fordulatos bűnügyi rejtély. A film története a hazugságra épül, arra, hogy mindenki hazudik, messze kerülik a valóságot. Van, aki nagyot, van, aki kisebb mértékben ködösít, pedig, ha őszinték lennének önmagukhoz, akkor lényegesen könnyebb lenne az életük – durván leegyszerűsítve a produkció lényegét. Ugyanakkor persze a hazugságok kellenek, ezek bonyolítják a film eseményvonalát, ez adja a megtévesztő útjelző táblákat. A film az összes ismert és klasszikus krimielemet tartalmazza, amit szeretnek a műfaj rajongói, fordulatok balra, jobbra, szinte mindenkinek vannak titkai, megtévesztő kijelentései. A Hűséges barátnők soha nem próbál több lenni annál, ami: egy szórakoztató történet, ahol mindenki gyanúsított, és senki nem mond igazat, ennél fogva a krimi-thriller műfaj rajongói valószínűleg idő előtt kitalálják majd a sok választ. Ez lehet egy mellékhatása is annak a mennyiségű bűnügyi filmnek, amit mostanában alkalmunk van megtekinteni. A másfél órába sűrített forgatókönyv nagy előnye a filmnek, slágergyanús produkció és a krimi rajongók (én is az vagyok) élvezni fogják.

0
 
2023.06.30 Klauka89

Én megmondom az őszintét, sokkal rosszabbra számítottam. Szerintem egy teljesen vállalható film volt. Lekötött, jó volt a sztori. A láthatatlan ember jutott eszembe róla, amit imádtam.

0
 
2023.05.18 Szilárd-Leo

Na igen, krimi

A hozzászólás cselekményleírást tartalmazhat!

Na végre, egy krimi nem várt fordulatokkal. Jó volt, és még hozzá holland film. Mi miért nem tudunk ilyen filmet csinálni? A film a film két családról szól, vagyis barátnőkről, aki elmennek egy kis kiruccanásra hétvégére, de az egyik úgy véli, le kell lépni egy szó nélkül bulizni. A másik fél pedig marad helyette a villában. Sok-sok fordulat következik a filmben. Nagyon jó film. Érdemes megnézni, ajánlom mindenkinek.

1