Howard, a kacsa

Howard, a kacsa

Howard the Duck

Ez a vidám és egyben romantikus film egy gyorsbeszédű, szivart pöfékelő, sörivó kacsa történetét meséli el, aki egy más világból valami módon Cleveland-be csöppent. Howard-nak, mindenki üdvöskéjének, aki ráadásul még beleszeret egy rock-énekesnőbe is, hogy visszatérhessen saját bolygójára, kemény csatát kell vívnia a gonosz Sötét Urasággal.

Forgatókönyvíró: Steve Gerber, Val Mayerik
Premier: 1986.08.01.
Jeffrey Jones
Tim Robbins

2024.06.27 Piczil Zsolt

Lánc, lánc, eszterlánc KÖZEPE gondolat láncolat a fantasy vígjáték akció témában

Szerintem George Lucas nem nyúlt mellé az adaptációban, mindösszesen Lea Thompson kacsa „sex”-jelenete lett túl forró, ez az, ami túl sok volt egyeseknek. Mondjuk nekem is, de jó értelemben, ha értitek. Maga a film abszurditásra épül, és hát a szereplők is abszurd alakok, a reakciójuk, dialógok is a témához igazodik. Akinek ez nem esett le a film elejétől, az meg se próbálkozzon egy Monty Python Cirkusszal. Nálam ez a film ötös, Lea Thompson meg geek szexszimbólum.

2022.07.06 JRD

Kövezzetek meg, de én imádom. Annyira bugyuta, de ha "kivanatököm" napom van, pont jó arra, hogy felvidítson és/vagy lenyugtasson. Technikai megoldásaiban elmarad a maiaktól (de ez nem csoda, hiszen pár évtizeddel régebben készült). Nézd meg és döntsd el magad! Szóval, filmre fel és jó kacsázást!

2018.07.26 Fekete Gandalf

Ritka kivételt képez a film: annyira rossz, hogy klasszikus lett belőle. Gyenge, bugyuta és idétlen.

2021.11.19 Péter Fazekas

Nem mestermű, de szerintem humoros film.

Értékelés: 4/10
(2021. 02. 18.)
Csak igazi ínyenceknek ajánlanám, a korszak és a ”műfaj” kedvelőinek, valamint azoknak, akikben gyerekkoruk kedvencei nosztalgikus érzéseket keltenek. Több