A búvóhely

A búvóhely

La Cache

A valós események ihlette film Christian Boltanski, a neves képzőművész családjának történetét mutatja be. 1968 májusában, amikor Párizst forradalmi kavargás tölti be, a kilencéves Christophe izgatottan készül, hogy több időt tölthessen nagyszülei szeretett otthonában. Élvezi a vidám nagybácsik… Több

Rendező: Lionel Baier
Ország: Franciaország, Svájc, Luxemburg
Premier (HU): 2026.03.26.
Forgalmazó: Vertigo

2026.03.30 Rev

Olyan, mintha egy régi családi fotóalbumot néznél, de közben Párizs ’68‑as hangulata is beszivárog. A karakterek laza, szerethetőek, és van benne valami nyugodt, mégis vicces drámaiság. Picit lassabb ritmus, de szerintem pont ettől életszagú és rendben van

2026.03.28 stif

Elég érdekes így visszanézni ’68‑at egy gyerek szemével. Viccesen furcsa családi dinamika, meg történelmi visszaemlékezések, de néha olyan, mintha nem tudná eldönteni, komikus dráma vagy történelmi szomorúság akar lenni. Szép, de nem minden része ütött igazán.

A film 1 465 480 forintos bevételt termelt Magyarországon. A hazai mozik összesen 592 mozijegyet értékesítettek a produkcióra.

Ez volt Michel Blanc utolsó filmje, amelyet halála előtt forgatott.Szerző: Csillag Lajos