Nagyon lassú film, szóval simán lehet, hogy egy csomó ember fél óra után leállítja. Én személy szerint nagyon álmos voltam a film alatt, nem azért, mert rossz lenne, hanem csupán valahogy nem jókor indítottam el, fáradt voltam. Nem sok minden történik a filmben, de amúgy érdemes megnézni. Van mondanivalója, például szépen bemutatja azt, hogy a remény hal meg utoljára. A látvány, az nagyon szép, vannak benne kifejezetten szép jelenetek is, és nem átlagos a történet sem. Ami zavart, az az, hogy hosszú a felvezetés, és a film is lehetett volna rövidebb, de én még így is azt mondom, hogy ez egy jó kis film, és akit érdekel, az nézze meg!
Még egyszer mindenképp újra kell néznem, már más szemmel. Tetszett a sztori. A látvány biztos ki volt színezve itt-ott, de szemet gyönyörködtető volt.
A film látványvilága hihetetlenül gazdag és lenyűgöző. Az első pillanattól fogva magával ragadott. A történet pedig örök; nem csupán ma időszerű, hanem 20 év múlva is érthető és aktuális lesz.
A Pi élete egy minimális üzenettel bíró giccsparádé. A film szinte semmit sem tartott meg az eredeti könyv sokkal emberközelibb és sötétebb mivoltjából. Ehelyett minden jelenet végtelenül gusztustalan CGi-al tömte tele. Az állatok nagyon szépen el va... Több
Ha valaki nem olvasta az eredeti művet, azt is gondolhatná az előzetesből kiindulva, hogy egy nagyívű életrajzi dráma fog kibontakozni a szeme előtt. Nos, ez félig-meddig igaz is, hiszen Pi saját maga meséli a történetét, tehát nem egy kerek élettörténetet kapunk, és valószínűleg nem is ez volt Ang Lee rendező célja, természetesen az eredeti regényhez is hűnek kellett maradni. Azon túl, hogy a cselekmény nagy része Pi eddigi életéhez mérten annak egy rövid szakaszát mutatja be, mégis azt a jelentőségteljes időszakot, amikor főhősünk magára talál, pedig Istent kereste. Ez a fajta kettősség tetten érhető abban, hogy ide-oda ugrálunk a múlt és jelen között, ahogy ez az indiai fiatalember elkezd mesélni, majd a film végén is visszaköszön, hiszen két befejezést is kapunk. Ahogyan Pi elkezdi keresni Istent, és a vele történtek hatására saját magában leli őt meg, úgy a film végi "dupla" befejezés is valójában az ő keresésének és megvilágosodásának a metaforája: hiszen a két történet valójában egy. A rideg, valósághoz közelebb álló verzió az Istent kereső Pi története, a tigrises pedig azé az emberé, aki megtalálta. Gyönyörű képekkel és csodálatos színészi játékkal örvendeztet meg a film, egyedül a zenénél érzem így utólag, hogy talán lehetett volna egy picit emlékezetesebb. Mindenesetre a Pi élete azon adaptációk táborát gyarapítja, amelyek valódi, hamisítatlan, székbeszegezős, meseszép utazásra invitálnak Isten és a szíved körül.
Ehhez a filmhez nem érdemes úgy hozzálátni, hogy „oké, nézzünk valamit” (ugyanis én sajnos így kezdtem el...), hanem úgy, hogy arra több időt szakítsunk, és utána is legyen egy kicsit, hogy feldolgozhassuk a látványt és az üzenetét. Mindenek előtt fenomenális teljesítmény volt ezt leforgatni, megannyi biztonsági előkészülődés mellett és extra természeti szakértelem, jártasság volt szükséges. Nem valószínű nagyon, hogy a való életben valaki egy ilyet túlélne (bár nem is túl elképzelhetetlen, azért csak ne próbáljuk ki), mégis nagyon reális lett a rendezése és a cinematográfiája. Nem csoda, hogy megannyi díjat elnyert. Ang Lee pazar munkát végzett a stábbal, Pi narrációja Irrfan Khantól nagyon őszinte és érzelmes (Isten nyugosztalja!), fiatal karaktere szerepében pedig Suraj Sharma a tökéletes választás volt eme nagyon különleges kalandos filmhez. Ebben annyi akciójelenet van lényegében, amennyi a viharos részben van, és... több szinte alig van. Szóval az akció nem egy autós üldözéses vagy szuperhősfilm szintjén van (szerencsére), elvégre pont ez a lényeg. Sokkal magasabb színvonalat képvisel ez, és sokkal maradandóbb, emlékezetesebb. Így kell szívhez szólóan, mélyen elmesélni egy élettörténetet, amelynek a kaland nagyon is meghatározó része, még ha hihetetlenül is hangzik alapból a sztori. 10/10.
Richard Parker története a tengeren több mint inspiráló. Először még moziban láttam és most újra megnéztem, még mindig gyönyörű. Izgalmas annak ellenére, hogy a helyszín a film nagy részében a tenger és azon egy csónak. A szereplők neveit sem nehéz ... Több
Nekem tetszett a film, volt benne valami misztikum. Gyönyörű jelenetek voltak a filmben, még ha CGi is volt, tetszett. A története sok mindent felvetett bennem és sokat gondolkodtam rajta.
Magával ragadó az amit lát az ember, a helyszínek szemkápráztatóak. Átérezni a szenvedést és a küzdést. A története elég különleges, nem egy szokványos film.
Tetszett a film, egy igazán monumentális alkotás, az én ízlésemnek azonban egy kicsit túlságosan is varázslatos és meseszerű a látványvilága. Viszont egy nagyon szép történetet mesél el.
Szép film. Kicsit keszekusza vallások terén , de hát basszus az élet is az. Egy nagy keszekuszaság. A vízen eltöltött jelenetek valami zseniális látványvilág. Gyönyörű. Kicsit sablonos is lehetne a film, de nekem valami nagyon elvitte ezt pozitív irányba.
Szép történet indiai elemekkel. A képek szemkápráztatóak és a története is különleges, nem egy sablonos film.