A 80-as években Texasban két nagyon különböző személyiség igyekszik megtalálni a saját útját, miközben egymásra vannak utalva. Alvin felelősségteljesen és megfontoltan végzi munkáját az utakon, miközben el kell viselnie barátnője öccsét, a megbízhatatlan Lance-t. Összezártságuk mindkettőjüket… Több

Író: David Gordon Green

Nem tudtam hova tenni ezt a filmet. Gyönyörű felvételek, jó színészi alakítások, de valahogy a sztori nem az igazi. Végig néztem, mert kíváncsi voltam hova fut ki a végén, de kissé csalódtam. Főleg azért mert sok helyen comedy-nek volt titulálva, de egy temetés is több komikus elemmel rendelkezik mint ez a film.
Maga a cselekmény nem vezet sehová, nincs sok fordulat. Ami igazán életre kelti a filmet, az a két főszereplő zseniális alakítása. Csöppet sem sablonosak.
Nagyon jól összerakott film, vidám, nem pörgős, főleg a karakterfejlődésre koncentrál, de azt nagyon jól mutatja is be. Néha kell ilyen filmeket is nézni, hogy az embernek felüdüljön a lelke.
A film összbevétele 442 313 dollár volt (imdb.com).
A film a Texas államban található, mindössze 7500 lakosú Bastrop városában készült.