Miközben veszélyes támadói elől menekül, egy bérgyilkosnő előbújik rejtekhelyéről, hogy megvédje lányát, akit korábban elhagyott.

Szerintem egy igazán jó film. Nem egy többször megnézős, nem is egy mozis kasszasiker, de egyszer jó volt. Persze tipikus sablon, de egy amerikai filmtől nagyjából ez várható is. Az alapsztori egyedi, a végkifejlet megjósolható. Ha a szimbolikáját nézzük, akkor gyönyörű, hiszen egy anyától pont ezt is várnánk: megvéd a sárkánytól, a csalódástól, az élet buktatóitól... és persze a késes, gépfegyveres gonosztól is.
Jennifer Lopez egy teljesen átlagos nő, és egyben színésznő is.... Állítólag hisztis, és kissé paranoid skizofréniás, most éppen Affleck barátunkat nyüstöli.... Énekesként sem extra, és valahogy mégis trutyivúd a keblén cicilteti már elég régóta! Any... Teljes kritika
Mindig érdekes amikor női rendező készít akciófilmet, női főszereplővel, miközben a keménység és az izgalom van a középpontban. Niki Caro rendezőnő netflixes filmje viszont jól megoldja a kihívást: az Anya (The Mother) a nagy akciófilmes átlag fölé tud emelkedni (ha nem is sokkal). Nem állítanám, hogy kifejezetten J. Lo ennek az oka, sokkal inkább a sztori és a rendezés, mert ezek tényleg jók. Végig leköt bennünket a sztori, ami egy 115 perces játékidőnél önmagában teljesítmény. Nem tudjuk a zárásig, hogy mi lesz, és azt sem, hogy az anya-karakter (akinek nem ad nevet a forgatókönyv) drámaian hősi halált hal-e a lányáért, vagy túléli az egészet. Nos, nem lövöm le a poént, de nekem tetszett a vége. Kapunk némi bunyót, vannak lövöldözések, akad néhány üldözéses jelenet, és láthatunk havas tájakat is, motoros hó-jetski száguldozásokkal. Kicsit nekem hiányzik egy belevaló férfi karakter is a képletből, bár Omari Hardwick egészen jó a nőt segítő ügynök szerepében. Viszont Joseph Fiennes nem sokat tesz hozzá az egészhez, hiába húzó név a stáblistán. A végeredmény nálam 65%, ami felette van az IMDb-n jelenleg látható gyengécske 56%-nak.
Az élőszereplős Mulant is levezénylő Niki Caro ismét egy, a férfiak világában helytálló, erős és harcias női hőst állít középpontba a nemes egyszerűséggel csak Anya címre keresztelt filmjében. Ez a téma sosem állt messze Carótól, hiszen munkásságán v... Teljes kritika
A felhúzós[?] jelenet és az a jelenet, amelyben Jennifer Lopez a lépcsőn sétál narancssárga, hát nélküli ruhában (ahogyan az előzetesben is látható), sajnos kivágták a film legutolsó vágásánál, pedig szerintem dögös lett volna benne hagyni.
Gael Garcia Bernal karakterét ebben a filmben Hector Alvareznek hívják. A Coco című, 2107-es animációs filmben is Hector a karaktere neve.