3. Magyar Filmdíj: A Testről és lélekről a legjobb film!

Megérdemelten nyerte meg a legjobb film díját Enyedi Ildikó alkotása a 3. Magyar Filmdíj gáláján.

Bár az Oscaron nem jutott díj a számára, 3. Magyar Filmdíjon beigazolódott a papírforma, és a Testről és Lélekről nyerte a Vígszínházban megrendezett gálán a legjobb játékfilmnek járó díjat. Enyedi Ildikó nem tudott részt venni az eseményen, így a díjat a film stábja vette át. Az alkotás összesen öt kategóriában aratott sikert, ezek közé tartozik a már említett mellett a legjobb rendezés, a legjobb forgatókönyv, a legjobb női fő- és mellékszereplő díjra.

A legjobb dokumentumfilm az Egy nő fogságában, a legjobb tévéfilm az Árulók, a legjobb kisjátékfilm a Földiek lett, míg a közönségdíjat a Kincsem kapta meg. Az animációs filmek kategóriájában a Wireless bizonyult a legjobbnak a zsűri szerint.

A legjobb női színésznő a korábban az év legjobb európai színésznőjének díjával is kitüntetett Borbély Alexandra lett, míg ugyanezen kategória férfi díjazottja Rudolf Péter, aki az 1945-ben nyújtott alakításával érdemelte ki az elismerést.

A legjobb operatőrnek járó díjat Rév Marcell vehette át, de a Jupiter holdja látványtervéért Ágh Mártont is díjazták.

A díjátadó 23 kategóriájának jelöltjei (16 szakmai és 5 műfaji kategória) a 4. Magyar Filmhéten vetített produkciók közül kerültek ki.

Szívből gratulálunk minden díjazottnak!