Netflix: A 10 legrosszabb 2023-as sorozatról igazán nem volt kár lemaradni

A Netflix egy sor vígjátékot, drámát és animációs eredeti sorozatot adott ki 2023-ban - is. 

Akadtak köztük olyan gyöngyszemek, mint A felnőttek hazug élete vagy a Balhé , melyek gyorsan az év legnézettebb műsorai közé kerültek. 

...és ott voltak azok a Netflix-eredetik, melyek nem tudták megütni ezt a szintet, sőt, számos kritika érte őket. Többnyire, lássuk be, jogosan.

Ilyen volt a szinte minden történelmi hitelességet nélkülöző, mégis dokuként aposztrofált Kleopátra, Egyiptom királynője vagy a Ragyogj, ha mersz, melyet - bár Kim Cattrall képernyőre való visszatérésének kétségkívül örülünk - kissé túltoltak. Sem a sorozat, mely kissé szájbarágós, sem a főszereplő, Marco nem igazán szerettette meg magát iszonyatos affektálásával és a már-már karikaturisztikus karakterábrázolással.

#10

akció | animáció | krimi | vígjáték

Netflix

Elvis lecseréli az overallját egy jetpackre, amikor csatlakozik egy titkos kormányzati kémprogramhoz, hogy segítsen harcolni az országot fenyegető sötét erők ellen. több»

A kritikusok megkérdőjelezték az Elvis, a titkos ügynök maradandóságát. Rotten Tomatoes pontszáma: 62. A kritikusok rajongtak a vígjáték szinkronhangjaiért, de úgy érezték, hogy maga a sorozat nem volt hosszú életű. "A legjobb esetben ez a sorozat a kémtörténetek szórakoztató, bár pehelykönnyű paródiája; a legrosszabb esetben fele annyira sem vicces, mint amennyire az akar lenni, főleg azért, mert az írás egyszerűen csak gyenge" - írta Joyce Slaton a Common Sense Media számára.
#9

71 Mulligan  (2023)

(1)

animáció | sci-fi | vígjáték

Netflix

Miután egy idegen támadás elpusztítja a Földet, az emberiség maradékának lehetősége nyílik arra, hogy a társadalmat a nulláról kezdje újra. több»

A kritikák szerint a Mulligan egyszerűen túl kevésre sikeredett. Rotten Tomatoes pontszáma: 50. A kritikusok rámutattak, hogy a vígjáték nem tudott felnőni a közelmúltban megjelent más disztópikus sorozatokhoz. "A válasz a kérdésre - mi lenne, ha fognánk az Idiocracy című filmet, hozzáadnánk egy csipetnyi Will Forte-féle Az utolsó ember a Földön-t, és csinálnánk belőle egy felnőtt animációs tévésorozatot, ráadásul rosszabbat?"- írta Lucy Mangan a The Guardian számára.
#8

68 Éjjeli ügynök  (2023)

(20)

akció | dráma | politikai | thriller

Netflix

Egy alacsony beosztású FBI-ügynök, Peter Sutherland a Fehér Ház alagsorában dolgozik, és egy olyan telefont kezel, amely soha nem csörög; egészen addig az éjszakáig, amikor... több»

Az Éjjeli ügynök nem vált igazán a rajongók kedvencévé. Rotten Tomatoes pontszáma: 74. Bár az akciósorozat általában kedvező kritikákat kapott, a legtöbb kritikus nem vélekedett róla túl pozitívan. "A pajzs alkotója, Shawn Ryan mindent megtesz azért, hogy némi textúrát és erkölcsi feszültséget vigyen ebbe a pörgős sorozatba, de legjobb esetben is ez egy szolid, nem látványos futószalagon gyártott történet, amelynek legalább van egy pikáns női karaktere" - írta Craig Mathieson a The Age számára.
#7

66 Instabil  (2023)

(1) (2)

vígjáték

Netflix

Egy szociális problémákkal küzdő fiú arra kényszerül, hogy apja, egy rendkívül excentrikus és egzotikus férfi cégénél dolgozzon, ami egy biológiai kutatócég, hogy megmentse... több»

A kritikusok véleményei megoszlottak az Instabil kapcsán. Rotten Tomatoes pontszáma: 67. A sorozat vegyesen kapott pozitív és negatív kritikákat, néhány kritikus kiemelte, hogy a sorozat kicsit úgy tűnt, mintha a Lowe hiúsági projektje lenne. "Egy kicsit túlságosan feltűnően úgy játszik, mint egy apa-fiú kapcsolatteremtési lehetőség Rob Lowe és John Owen Lowe számára, ami egy szellős Netflix vígjátéksorozatot eredményez, ami annyira könnyű, hogy könnyen el is szállhatna" - írta Brian Lowry a CNN-nek.  
#6

65 Fubar  (2023)

(11) (2)

akció | kaland | thriller

Netflix

Egy egész világon átívelő kémkaland, amelynek középpontjában apa és lánya áll, aki rájönnek, hogy az egész kapcsolatuk hazugságokra épült. Arnold Schwarzenegger... több»

A Fubarra néhány kritikus komoly szemforgatással reagált. Rotten Tomatoes pontszáma: 50. A kritikusok nagyrészt egyetértettek abban, hogy a sorozat jobb fogadtatásban részesült volna, ha magasabb színvonalú megközelítést alkalmaz. "Ez egy enyhe vígjáték és egy langyos adrenalinlöket" - írta Craig Mathieson a The Age számára - "A szatíra felé való hajlás talán megmenthette volna."
#5

Netflix

A műsorban 11 séf egy fedél alá költözik és megmérkőznek egymással szakterületükön. Mindeközben szavazással döntik el, ki vigye haza a főnyereményt. több»

Egyes kritikusok szerint a show egy kicsit sablonos volt. Rotten Tomatoes pontszáma: 71. Bár sok kritikusnak tetszett a Szakácsok nyomás alatt, mások úgy érezték, hogy egy kicsit "sületlen".  "A versenyzők ugyanazokat a kliséket mondogatják, amelyeket már számtalanszor hallottunk a 'Big Brother' vagy a 'Chopped' epizódjaiban, és az ételek - bár finomaknak tűnnek - nem olyanok, amiket máshol ne láttunk volna már" - írta Scott Hines a Decidernek.
#4

dokumentum | krimi

Netflix

A szektavezérek kézikönyve bemutatja, hogyan érhetjük el a feltétel nélküli szeretetet, a végtelen odaadást és az emberek elméjének, testének és lelkének irányításához... több»


Szereplők: Peter Dinklage
A kritikusok szerint a Hogyan váljunk szektavezérré nem volt olyan erős, mint a jobb doku-sorozatok. Rotten Tomatoes pontszáma: 57. Az észbontó dokumentumfilmek korában a kritikusok szerint a sorozat nem emelkedett ki.  "... egy nem szándékolt módon egyfajta kézikönyvvé válik: hogyan ne készítsünk doku-sorozatot" - írta G. Allen Johnson a Datebookban.
#3

45 Ragyogj, ha mersz  (2023)

(1)

dráma | vígjáték

Netflix

Marco Mejia egy fiatal queer, akinek az élete megrekedni látszik, mígnem munkát kap a legendás sminkmogul Madolyn Addisonnál. több»

A Glamorous/Ragyogj, ha mersz nem tudta a legtöbb kritikus figyelmét lekötni. Rotten Tomatoes pontszáma: 47. Bár a sorozatnak voltak rajongói, sokan közülük is nehezen tudtak hozzá kötődni, ahogy az epizódok egyre hosszabbra nyúltak.  "A Glamorous kétségtelenül élvezetes történettel rendelkezik, de elég hamar kifullad" - írta Nuha Hassan kritikus.
#2

38 Keresem a párom  (2023)

(1)

romantikus

Netflix

Miközben versenyeznek a kapcsolatok kialakításáért, a legjobban összeillő párok házasságközvetítőt játszanak majd, felbontva más párokat, és randevúkra küldve őket... több»

Még a sorozat rajongói is elismerték, hogy az előzmény egy kicsit unalmas volt. Rotten Tomatoes pontszáma: 56. A kritikusok, akiknek tetszett a Perfect Match/Keresem a párom, arra figyelmeztettek, hogy a legjobb, ha bűnös élvezetként nézzük a valóságshow-t. "Teljesen addiktív, és az agyatlan valóságshow definíciója, amit nem tudsz megállni, hogy ne nézd tovább" - írta Kristen Maldonado a Pop Culture Planet számára.
#1

dokumentum

Netflix

Fiktív Netflix-történet a görögországi Makedóniából származó, Ptolemaiosz-dinasztiabeli Kleopátra egyiptomi királynőről, aki 21 évig uralkodott Kr. e. 51 és Kr. e. 30... több»

A kritikusok szerint a Kleopátra királynő nem tudott megállni a lábán. A Rotten Tomatoes pontszáma: 18. A legtöbb kritikus úgy érezte, hogy a sorozat rosszul másolt jobb, minőségibb sorozatokat. "A komoly történelemrajongóknak túl szappanoperaszerű, a szaftos történelmi drámákat kedvelő nézőknek pedig nem eléggé az." - írta Anita Singh a The Telegraphnak.