Olyan elismerést húzott be Spielberg, mint még soha

Véget ért az idei Torontói Nemzetközi Filmfesztivál. Bár a vége sokkal kisebb médiafigyelmet kapott, mint legjobban várt premierek körüli események, a végére még így tartogatott néhány igazi gyöngyszemet a rangos rendezvény.

Steven Spielberg The Fabelmans című rendezése nyerte ugyanis a TIFF közönségdíját, ezzel pedig olyan tovább nagy várományosokat is beelőzött, mint Women Talking és a Tőrbe ejtve - Az üveghagyma. Nem mellékesen Spielberg pályafutása során először nyert a Torontói Filmfesztiválon. A nagyobb elismerések igencsak elmaradoztak az utóbbi években a legendás rendezőnél, utoljára a Ryan közlegény megmentésével nyert Oscar-díjat, noha azóta hétszer is jelölték az alkotásait az elismerésre.

Szintén bemutatásra került Evgeny Afineevsky Freedom on Fire: Ukraine's Fight for Freedom című dokumentumfilmje, amely a 2015-ben Oscar-díjra is jelölt Winter on Fire folytatása.

Nem lehet elmenni szó nélkül Ali Abbasi Szent pók című thrillere mellett, amely egy rendkívül felkavaró történetet dolgoz fel. Az iráni származású rendező filmjét idén október közepén a hazai mozik is bemutatják.

Spielberg egyébként korábban még nem szerepeltetett filmet a TIFF-en, a The Fabelmans ráadásul önéletrajzi ihletésű, így nem is kérdés, hogy a rendező számára kiemelt fontossággal bír.

dráma

Steven Spielberg napjaink egyik élő legendája. Hollywood egyik legkeresettebb és legsokoldalúbb rendezője olyan nagysikerű és mára kultikussá vált produkciókat készített, mint... több»