Rögtön 4(!) Beatles-filmet készít az Amerikai szépség Oscar-díjas rendezője

A Sony Pictures Entertainment és az Oscar-díjas filmrendező, Sam Mendes és a Neal Street Productions négy különálló mozifilmet terveznek, amelyek a modern zenetörténet leghíresebb zenekarának tagjairól szólnának. Hogy kikről van szó? Ki másról, mint a The Beatles-ről!

Mendes rendezi mind a négy filmet, és ez az első alkalom, hogy az Apple Corps Ltd. és a Beatles - Paul McCartney, Ringo Starr, valamint John Lennon és George Harrison családja - teljes élettörténeti és zenei jogokat biztosít egy, a zenészekről szóló filmhez!

Egyelőre annyit tudni, hogy a filmek külön-külön is önálló történetek, de együtt kiadnak egy nagyobb egészet. A megjelenési ütemet csak a konkrét megjelenések előtt fogják felfedni, de állítólag máris elkezdték szerződtetni a forgatókönyvírókat.

"Nem sokkal karácsony előtt mentünk ki L.A.-be, hogy bemutassuk a projektet, és mondhatjuk, hogy általános lelkesedéssel fogadtak minket" - mondta Mendes a Deadline-nak. "A Sony azért emelkedett ki a konkurens ajánlatok közül, mert Tom és Elizabeth [Az SPA szakemberei] szenvedélyesen rajongtak az ötletért, és elkötelezettek voltak amellett, hogy ezeket a filmeket innovatív és izgalmas módon vigyük a mozikba."

"Egyedülállóan izgalmas és epikus filmes élményt szeretnénk nyújtani: négy filmet, négy különböző nézőpontból, amelyek egyetlen történetet mesélnek el minden idők legünnepeltebb zenekaráról" - mondta Pippa Harris, a Neal Street Productions képviseletében egy közleményben - "Hatalmas kiváltság, hogy a Beatles és az Apple Corps áldását kaptuk erre. Már az első találkozásunkkor Tom Rothmannal és Elizabeth Gablerrel egyértelmű volt, hogy osztoznak a projekt iránti szenvedélyünkben és ambícióinkban, és nem is tudnánk tökéletesebb otthont elképzelni, mint a Sony Pictures."

"Ami igazán izgalmas, az az, hogy Samnek megvan a szabadsága, hogy belemerüljön a Beatles mindegyik tagjának életébe, semmi sem tiltott, és nincs olyan elvárás, hogy a zenekar azt akarná, hogy egy bizonyos "engedélyezett" változatot meséljen el a sikerhez vezető útjukról." - nyilatkozta Harris a Deadline-nak.

A következő nagy kérdés, hogy kik lesznek azok a szerencsés színészek, akik életre kelthetik a Beatles tagjait.