Filmek

Legjobb filmek 2015-től 2015-ig

Saját filmes lista készítése
Templomsorsok
#32401

dokumentum

Kárpátalján jelenleg hozzávetőlegesen 60 műemlék-fatemplom található ám valaha sokkal több ilyen díszes építménynek adott otthont e táj. Sokuk, köszönhetően a csak részben... több»

Magyar szórványból a magyar csúcsra - 70 éves az Ilosvai
#32402

dokumentum

A nagyidai Ilosvai Selymes Péter Néptáncegyüttes 1951-ben alakult, fő célja a felvidéki magyar néptánc kultúra hiteles képviselése otthon és külföldön egyaránt. Előadásmódjára... több»

Nem haltam meg
#32403

dokumentum

Egy munkájában eredményes, eseménydús élethez szokott galerista körül összeomlik a világ, amikor közlik vele a diagnózist: hasnyálmirigy rákja van, és csak minimális az esélye a... több»

Rendező: Dér Asia

#32404

dráma

Vajon mi történik akkor, ha az ember többet ad, mint amennyi van...?!

Pompeji: A kitörés után
#32405

dokumentum

Tavaly bejutottunk Pompei városába, hogy új bizonyítékot tárjunk fel drámai végéről i.sz. 79-ben; idén a régész Raksha Dave visszatér a történész Dan Snow-val. több»

A békés forradalom - Németország, 1989
#32406

dokumentum

Milyen szerepet kell vállalnia a keresztényeknek a béke és az igazság szolgálatában? Hogyan lehet változásokat elérni erőszak nélkül? Keresve a választ, segítségül hívhatjuk... több»

Középkori templomok Nógrád megyében
#32407

dokumentum

A film Nógrád megye 20 középkori templomát mutatja be. több»

Rendező: Shah Timor

A mítoszteremtő Samu Géza
#32408

életrajzi

A fájdalmasan fiatalon elhunyt szobrászművész a XX. század képzőművészetének egyik legkülönlegesebb tehetségű alkotója volt. A film megidézi alakját, élettörténetét, a... több»

Rendező: Medgyesi Gabriella

Így indult az élet
#32409

dokumentum

 Négy és fél milliárd évvel ezelőtt a fiatal Föld pokoli hely volt. Forrongó káosz, meteoritok, vulkanikus gázok és villámlások. Ha nincs az ózonréteg, a Föld ma is egy... több»

#32410

dokumentum

A Gyüttment Fesztivál a vidéken újrakezdő, környezettudatos vidéki életet és értékrendet választó, tájba illeszkedő emberek éves nagy találkozója. Tudásmegosztás és... több»

Izland, a veszélyek országa
#32411

dokumentum

Megismerjük az embereket és állatokat, melyek Izland vad szigetét otthonukká tették, amint a vulkáni kitörések állandó veszélyének vannak kitéve. Ebben az igen robbanékony évben... több»

#32412

játékfilm

Egy tűzoltó erkölcsi dilemmába keveredik, amikor azt a tanácsot kapja orvosától, hogy kerülje a stresszt, ha szeretné teherbe ejteni feleségét. több»

Jaguárok tengerpartja
#32413

dokumentum

Van egy partszakasz Costa Ricában, ahol meglepő dolognak lehetünk szemtanúi: jaguárok vadásznak tengeri teknősökre. Olyan viselkedés ez, melyet eddig nem feltételeztünk nagymacskákról. több»

Az Árpád-vonal
#32414

dokumentum

Az Árpád-vonal a második világháború idején a Keleti-Kárpátokban több száz kilométer hosszan kiépített magyar védelmi vonal. Kárpátalja 1939-es visszafoglalása és az 1940-es... több»

#32415

NA 18 Over  (2016)

dráma | életrajzi | rövidfilm

A történetben egy 18 éves lány veszít egy játékban.

Rendező: Tom-Lee Ziegelman

A sötétség titkai – Hús és vér
#32416

horror

Kimberly, az agorafóbiában szenvedő tinédzser, anyja megoldatlan gyilkossága óta nem hagyta el a házat. A Hálaadás előestéjén azonban kezdi úgy érezni, nincs otthon biztonságban... több»

#32417

NA Showtime  (2016)

dráma | rövidfilm | thriller

Két férfi vár élete legjobb munkájára. A kérdés csak az, hogy meddig bírják idegekkel.

Rendező: Conor Boru

Szereplők: Conor Boru, Yasen Atour

#32418

családi | dráma | krimi | rövidfilm | vígjáték

Két ember élete gyökeresen megváltozik, miután elfogadják egy idegen segítségét.

#32419

dráma

A Vanuatun élő Timothy és családja számára az élet nagyon nehéz. A lánya kimarad az iskolából, mert nem tudják fizetni a költségeket, a felesége cselédként dolgozik, a fia... több»

Rendező: Peter Walker

Portré Kerényi József építészről
#32420

életrajzi

Kerényi József (1939-2016) kiemelkedő szerepet töltött be Kecskemét városfejlesztési koncepciójának a környezet organikus egységét figyelembe vevő, s az egyes épületek... több»

Rendező: Osskó Judit