Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Kire ütött ez a gyerek?
#66801

Janikovszky Éva két évtizeden át írta híres gyermekmonológjait, amelyek azóta is népszerűek. Egyes könyveiben fiú főhősének mindig egy-egy életkorhoz kapcsolódó problémáit... több»

Mari
#66802

NA Mari  (1997)

dokumentum

A széki Balogh család életének öt éve elevenedik meg előttünk. 1992-ben Márton Budapesten kőművesként keresi a család kenyerét, Mari csergét, irhát árul a pesti aluljárókban,... több»

Rendező: Schiffer Pál

Trianon és a Délvidék
#66803

dokumentum

Délvidék elcsatolása az ott élő magyarság számára nemcsak az anyaország elvesztését jelentette, hanem a kötelező szerb államnyelv bevezetését, s azt is, hogy az értelmiség nagy... több»

#66804

NA Myth Kill Joke  (2017)

(1)

vígjáték

Luo Heng 15 különböző személyiség bőrébe bújik.

Rendező: Jie Yuan

Szereplők: Tian Ge, Xi Lai, Kelong Li, Teddy Lin, Wang Ning

Budapest fürdőváros
#66805

dokumentum

Budapest a múlt század harmincas éveiben érdemelte ki hivatalosan a fürdővárosi címet, de a pest-budai fürdőkultúra több évszázadra nyúlik vissza, s magába olvasztotta a török... több»

Rendező: Makó Andrea

Molto Vivace - Net Slow (Molto Vivace - Net Slow)
#66806

zenés

A saját meghatározása szerint "elektronikus bioetnót" játszó Netslov nagy hagsúlyt helyez arra, hogy kidomborítsa muzsikájának humánumát - szemben a Kraftwerk-vonal dehumanizált... több»

Etyeki Kezes-lábos
#66807

dokumentum

2003. szeptember 27-én nagy sikerrel zajlott le az Etyeki Kezes-lábos kézműves gasztronómiai fesztivál. A kulturális eseményen számos kiállító kóstoltatta portékáit a sajtoktól, a... több»

#66808

NA Flat 6b  (2016)

horror | rövidfilm

Julia elvállal egy munkát egy titokzatos cégnél, de nem azt kapja, mint amire számított. több»

Raszter
#66809

NA Raszter  (1979)

Az emberiség a legmisztikusabb kalandot éli át a fényképezéssel, s képtelen eldönteni, hogy az valóság-e, vagy annak lenyomata. A film egy fotós munkáját követi nyomon, felvillantva... több»

Hazatérő képek
#66810

dokumentum

Kása Béla több mint két évtizeden át fotózott Erdélyben. Egy gazdag válogatással útnak indul és felkeresi a képeken szereplő parasztembereket, cigány, magyar és román... több»

Rendező: Magyar N. Attila

A Székely gyors nyomában
#66811

dokumentum

A székely gyors 800 zarándokot visz Budapestről Csíkszeredába, a búcsúra. Pünkösd vasárnapján a zarándokvonat elindul Csíkszentdomonkosról, hogy a Gyimesek völgyén keresztül... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

#66812

dráma

Móricz Zsigmond önéletrajzi ihletésű története a 20-as években játszódik. Dús Péter szobrászművész feleségül veszi az ünnepelt színésznőt és nászútra mennek. Az út során... több»

Talán egy kissé túlságosan kimért és feszes a történet, így nagyon sok türelem kell már eleve ahhoz, hogy megérje kivárni, amíg egyáltalán valami kibontakozik a cselekményből. De a legnagyobb problémám a filmmel mégsem ez, hanem talán az, hogy az alakítások valami... több»
Szemben a maffiával
#66813

dokumentum

Az olajszőkítés a rendszerváltás krimije volt. Az addig csak kalandfilmekben látott, bőröndnyi pénzhalmokkal és a titokzatos, máig felderítetlen gyilkosságokkal. És el ne... több»

Arany Korong
#66814

zenés

Slágerparádé a televízió stúdiójából, 1978 legsikeresebb dalaiból válogatva. Közreműködik a Color együttes, Katona Klári, Máté Péter, Kovács Kati, a Fonográf együttes, Koncz... több»

Rendező: Csenterics Ágnes

Égszakadás, földindulás
#66815

dokumentum

Tomboló hurrikánok, mindent elsöprő tornádók és bibliai méretű áradások: 2008-at a katasztrófák valaha volt legszörnyűbb éveként emlegetik világszerte. A kutatók szerint ahogy... több»

JazzLand Cserfő - Oláh Szabolcs
#66816

zenés

Egy olyan formációt láthatunk, akik a magyar fiatal jazz generációt képviselik, de az előadásmód, az érzékenység amivel a szerzeményekhez nyúlnak a nagyokat meghazudtolóan virtuóz.... több»

Rendező: Seregély István

Chili Poker suli
#66817

Magyarországon egyre többen pókereznek és egyre többen játszák a Texas Hold'em-et. Ha megfigyeltük, a külföldi TV-és közvetítések jóvoltából láthatjuk, hogy az igazán profi... több»

Szereplők: Luigi, Majka, Tóth Ricsi

Weiner Leo (1885-1960): f-moll szerenád
#66818

zenés

A szerző első művei közül való a szerenádzene. Weiner népszerű, magyaros hangú kompozíciója. A klasszikus formák kiváló ismerője, a későbbi évtizedek legendás hírű... több»

Rendező: Kecskés G. László

Szereplők: Kovács László

Oszama bin Laden
#66819

dokumentum | életrajzi | történelmi

2011. május 2-án az Egyesült Államok tengerészgyalogsága halálos csapást mér Osama Bin Ladenre abbottabadi búvóhelyén. A támadás részleteivel kapcsolatos információ csak négy... több»

Rendező: Alexander Berkel

Kurucküzdelmek költészete
#66820

dokumentum

A Vagantes trió évek óta azon fáradozik, hogy a magyar énekelt költészet eredeti dallamait felkutassa és a legújabb eredményeket hangversenyeken és CD-lemezeken a közönség elé... több»

Rendező: Lukács Gabriella