Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Szikla-hegy
#66781

NA Szikla-hegy  (2002)

dokumentum

Nagykovácsi határában, az egykori Zsíros-hegyi turistaháztól nem messze emelkedik a Szikla hegy, amelynek tetejéről páratlan körpanoráma nyílik a Pilisi tájra. Ezt mutatja be a filmetűd.

Tengeri cigányok
#66782

dokumentum

Thaiföld egyik szigetén élnek a tengeri cigányok. Nevük azonban megtévesztő,csupán a bevándorló jellegre utal. Valójában az Andomán szigetekről érkezett negrito-ausztráloid... több»

Rendező: Mester József

Roxana kezei
#66783

dráma

Roxana Orlac (Sylvie Testud – Piaf), a világhírű hegedűművész egy szörnyű balesetet követően többé már nem tudja használni kezeit. Úgy tűnik, karrierje ezzel véget ért, ám... több»

Rendező: Philippe Setbon

1GByte film
#66784

NA 1GByte film  (2002)

játékfilm

Ez egy real movie, nem olyan gagyi tevés, mint a többi. Ennek a műfajnak az alapjait immár 20 éve letettem, ugyi?2002. május elsején "White power" nevű Wartburgommal, ami épp akkor... több»

#66785

dráma | horror | sci-fi

Egy valóságshow stábja és szereplői elátkozott hajóra szállnak, hogy elkészítsék a valóságshow halloweeni különkiadását, ám a hajón egy veszélyes lény kezdi tizedelni őket. több»

Régi órák
#66786

dokumentum

Akár jó, akár kellemetlen történik velünk, szeretjük felidézni. Általában ekkor kúszik be az idő mérése, hiszen ráébredünk, az élmény átélésekor valamifajta saját... több»

Rendező: B. Farkas Tamás

Kaukázusi fogoly
#66787

A csecsenek elfognak két orosz katonát, és hagyi falujukba hurcolják õket a fogolycsere reményében. A csecsen Abdul Murat fia ugyanis orosz fogságban van. Az orosz túszok szökni... több»

Múmia - Az elveszett tekercs nyomában
#66788

animáció

Imhotep fáraó egyszer csak feltámad, miután a halottas könyvéből felolvassák az ehhez megfelelő szavakat. Eközben azonban Alex felveszi Ozirisz karkötőjét, Imhotepnek pedig éppen... több»

#66789

dráma | történelmi

A királyi rögtönítélő bíróság Sallai Imrét és Fürst Sándort halálra ítéli az állami és társadalmi rend felforgatására irányuló bűntett miatt. Az 1932-ben játszódó film... több»

A titkok nagyasszonya: Sisi
#66790

dokumentum

Erzsébet királyné, Sisi császárné nem csak Európa legszebb asszonya volt, hanem a földrész legjobb műlovarnője is szeretett volna lenni. Titkait keresi a műsor, Katona Tamás... több»

Rendező: Jeli Ferenc

#66791

dokumentum | sportfilm

Egy dokumentumfilm a fiatal úszózseniről, Missy Franklinről, aki 2012-ben 4 olimpiai aranyérmet nyert Londonban. több»

#66792

akció | kaland | thriller

A film története szerint öt profi bűnöző azt tervezi, hogy ellopja a világ legértékesebb bélyegét Cape Town-ból. több»

Fekete-piros tánc
#66793

táncfilm

A film egy, a valóságban a század elején Erdélyben megtörtént szerelmi történetet dolgoz fel Novák Ferenc Forrószegiek című táncdrámája alapján, szavak nélkül, tánccal és... több»

Rendező: Sztanó Hédi

#66794

akció

Egy utcai csaló segítséget nyújt a hatóságok elől menekülő tehetséges harcosnak, aki underground utcai bunyókkal próbál meg elegendő pénzre szert tenni családja számára,... több»

Tough as They Come
#66795

akció | dráma | életrajzi | háborús

A film története szerint Travis Mills, egy Afganisztánban szolgáló katona elveszti valamennyi végtagját négy nappal huszonötödik születésnapja előtt. Visszatérése után meg kell... több»

Rendező: Sylvester Stallone

Szereplők: Sylvester Stallone

Kun lovak honfoglalása
#66796

dokumentum

A film a kazahsztáni vadlovak Magyarországra történő szállításáról és a Székesfehérvár közelében lévő kun skanzen létrehozásáról szól.

Rendező: Farkas Balázs

#66797

horror | misztikus | thriller

Három egyetemista épp egy horrorfilmet forgat, amikor egy borzalmas csapdában találják magukat. Egyetlen reményük a túlélésre két nyomozó, akik megtalálják a hátrahagyott kamerájukat.

Pub-Fiction
#66798

NA Pub-Fiction  (1996)

rövidfilm

Egy nő egy férfit keres a budapesti kocsmákban. Mindennapos játék ez kettejük között: a nő reggeltől keresi a férfit, akit végül is mindig ugyanazon a helyen talál meg...

#66799

dráma

A cselekmény középpontjában az afganisztáni háború egyik veteránja áll, akinek egyszerre kell megküzdenie a poszttraumás stresszel és a vele szemben ellenséges fehérekkel.

#66800

NA 8 años  (2021)

dráma

José úgy gondolja, hogy David az igazi férfi az életében, ám az nyolc év után elhagyja őt. Josét megrohanják a múlt emlékei, amelyek fényében átértékeli magában az együtt... több»