Filmek

Legjobb filmek 1971-től 1980-ig

Saját filmes lista készítése
Porcukor
#66761

NA Porcukor  (2010)

rövidfilm

Zsolt egy kisállat-kereskedésben dolgozik. Egyik este arra megy haza, hogy barátnője összecsomagolta a cuccait és szakít vele. Miután nincs hova mennie, beköltözik a... több»

Elnökök
#66762

NA Elnökök  (2002)

dokumentum

Az Elnökök című három részes dokumentumfilm a magyar mezőgazdaság utolsó négy évtizedét mutatja be az 1960-as évektől, a termelő szövetkezetek megalakulásától napjainkig. Tsz... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

Zombillennium
#66763

animáció

A vidámpark az egyetlen hely a világon, ahol a vérfarkasok, vámpírok, zombik meghúzhatják magukat. Amikor egy ember azzal fenyeget, hogy nyilvánosságra hozza titkukat, a menedzser... több»

Te még élsz?
#66764

dokumentum

Keményfi Béla 1945 és 1953 között elítéltként megjárta a szovjet börtönöket, éveket töltött egy szibériai munkatáborban. Levente volt, szökni próbált a fegyveres szolgálat... több»

Rendező: Sára Sándor

Gyógyító szeretet
#66765

dokumentum

A Szeretet Himnuszának csodálatos sorai juthatnak eszünkbe, ha megismerjük a Ráckeresztúron található missziós otthont. Itt él Erdős Eszter református lelkész a férjével és a... több»

Rendező: Tóth Béla

Gogo és George
#66766

dokumentum

Barátjuk volt a fél világ Habsburg Ottótól Charlie Chaplinig. Otthonuk volt az egész világ New Yorktól Bejrútig. Dőry Ilona (Gogo) és Kovách György nem mindennapi szerelméről szól... több»

Rendező: Konecsny Emőke

Szereplők: Döry Ádám

Variációk Csenyétére
#66767

dokumentum

Csenyéte Miskolctól 50 km-re helyezkedik el, 300 lakosa van. Az itt élők 90 %-a cigány, a többség munkanélküli. Sokan elköltöznek innen. Abonyi József a helyi termelőszövetkezet... több»

Rendező: Pálos György

Óriásdenevérek birodalma
#66768

dokumentum

Az izgalmas filmben egy fotós és egy biológus beveszi magát a dél-mexikói rengetegbe, hogy két ritka, elvétve emberi szem elé kerülő húsevő denevérfaj után kutasson. több»

Kegyelem
#66769

NA Kegyelem  (2002)

dokumentum

Az 1956-os forradalomban való részvételükért bebörtönzött és halálra ítélt rabok hozzátartozói kegyelmi kérvénnyel fordultak a Minisztertanács elnökéhez illetve a... több»

Rendező: Kinyó F. Tamás

#66770

dokumentum

A Szahara ezúttal két arcáról is megmutatkozik. A gyönyörű homokdűnék ősi kultúrákat rejtenek maguk között, ugyanakkor napjainkban a kilátástalanság, az élet mindennapi... több»

Ízőrzők: Siklós
#66771

családi | dokumentum

A váráról, szőlőjéről híres Siklós a Villányi-hegységtől délre, az Alföld legnyugatibb kiszögellésén, a Harkány-Nyárádi síkon fekszik. A versenyeket is nyert gasztronómiai... több»

Rendező: Móczár István

Vad Norvégia
#66772

dokumentum

A hatalmas erdők, rögös partvonal és belső felföldek olyan tájak, melyek mélyen rezonálnak a skandináv lélekben; csakúgy, mint az ikonikus állatfajok, amik kiemelten szerepelnek ebben... több»

Lívia Sylva
#66773

életrajzi

Hogyan lett Herczeg Liliből Kolozsvárról Lívia Sylva, a new-yorki felső tízezer tagja? Hogyan szabadult meg a haláltáborból, hogyan lett sikeres üzletasszony, majd az ENSZ képviselője.... több»

Rendező: É. Szabó Márta

Az óriás
#66774

NA Az óriás  (1984)

1945 tavaszán a szétbombázott Budapesten találkozik a hegyekből nemrég érkezett nagyerejű fiú, ifjú Kovács István, és egy mindenkijét elveszett pesti lány, Szandál Juli.... több»

Vigyázz, doki!
#66775

romantikus | vígjáték

Sarah doktornő magánélete újra zavarossá válik. Pár perccel a lánykérés után rajtakapja leendő férjét, hogy az más nővel flörtöl. Felfordulás van a klinikán is, ahol Sarah... több»

#66776

dokumentum

Valamikor a Kárpát-medence alföldjeit lenyűgözően változatos élet borította. Sűrű erdők, járhatatlan mocsarak és zöldellő rétek borították a mai pusztát. A ma már ritka... több»

Rendező: Mosonyi Szabolcs

Rafinált bűnösök
#66777

Jaroslav Hasek "Dekameron" című kötetének kilenc novellája alapján készült kosztümös, szórakoztató film, amelyben iróniával átszőtt szerelmes, és igényes, irodalmi... több»

Emberség
#66778

NA Emberség  (2012)

játékfilm | rövidfilm

A film főszereplője egy hajléktalan férfi, aki egy telefonfülkében lakik, szemben egy templommal. A hajléktalan megismerkedik egy 16 éves sráccal, aki elmeséli neki, hogy beleszeretett a... több»

Párhuzamos töredékek - Családi kalendárium
#66779

dokumentum | életrajzi

A film a világhírű magyar képzőművész, Moholy-Nagy László életét mutatja be, középpontba állítva testvéréve, Nagy Ákossal való kapcsolatát. A két testvér az első... több»

Erkölcstelen történet
#66780

játékfilm

Filimonovhoz, a férjhez csinos védőnő érkezik, hogy a körzeti betegeknek járó injekciót beadja. A férj előtt itt az alkalom: a felesége vidéken van, a hölggyel - ha ügyes -... több»

Rendező: Gaál Albert