Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Csörgősipka
#69181

A Csörgősipka című televíziós sorozatban Gabnai Katalin, a drámajátékok ismerője, rendezője és szakértője adja át tudását a báb- és gyerekjátékok rendezéséről mindazoknak,... több»

Vidnyánszky Attila rendező
#69182

életrajzi

Van egy társulat Beregszászon. Az Illyés Gyula Magyar Nemzeti Színház társulata. Felejthetetlen előadások. A csapat rendezője, művészeti vezetője: Vidnyánszky Attila. A társulat... több»

Rendező: Petrovics Eszter

16. zsoltár – Volt egyszer egy színház…
#69183

dokumentum

A II. világháború idején hozott, úgynevezett zsidótörvények értelmében a magyar színház, film, újságírás és szépirodalom teréről is igen sok meghatározó személyiség szorult... több»

A római koponyák titka
#69184

dokumentum

2012-ben és 2015-ben a Crossrail munkásai emberi koponyákat találtak Londonban a vasúti építkezések során, feltárva ezzel a város régészetének egy legizgalmasabb rejtélyét. több»

Rendhagyó történetek
#69185

animáció

Filmio

A négy epigrammatikus rajzfilm az örök emberi tulajdonságokat és helyzeteket tárja fel. Ezen morbid társadalmi szatírák karakter tervezője Sajdik Ferenc, aki a későbbiekben Dargay... több»

Rendező: Dargay Attila

Be Good
#69186

NA Be Good  (2016)

dráma | rövidfilm

Egy kóbor kutya téved be egy pár lakásába, és felkavarja a két ember kapcsolatát.

Rendező: Grace Rex

Szereplők: David Dastmalchian, Grace Rex

Hanna, Anna meg a mammut
#69187

dokumentum

A 200 éves Magyar Természettudományi Múzeum Egy múzeum; nemcsak épület és gyűjtemény, hanem szellemi közösség is. Összekapcsolja az évszázadok óta földben porladó névtelen... több»

Rendező: Kocsis Tibor

Szereplők: Végvári Tamás

#69188

dokumentum

Vajon mi történne, ha a 2004-es cunaminál több ezerszeres árhullám alakulna ki a Földön? Egy ekkora szökőár másodpercek alatt hegyeket tüntetne el. A földtörténet során... több»

Kojac Budapesten
#69189

játékfilm | vígjáték

Hatalmas a szenzáció, ugyanis Budapestre érkezik a Krimi-írók Nemzetközi Konferenciájára a híres amerikai detektív, Kojak! A repülőtéren sikerül lelépnie a riporterek hada elől, de... több»

A bujdosó I. - Egy év Bethlen István életéből
#69190

dokumentum

A közel három évtizede, a SZÁZADUNK keretében készült filmsorozat 1944. március 19-től, a német megszállástól követi nyomon gróf Bethlen István sorsát, aki 1921-től 1931-ig... több»

Természeti világ - fekete mambák
#69191

dokumentum

A fekete mamba Afrika leghalálosabb kígyója -– félnek tőle és tisztelik a kis országban, Szváziföldön. A hoteltulajdonos, Thea Litschka-Koen eltökélt, hogy megváltoztassa a mérges... több»

A Bábolna-hegy lábánál
#69192

dokumentum

Az erdélyi Bábolna-hegy tövénél található Tőki-völgy apró magyar református falvaiban a lakosság száma egyre csökken. A településeket a magyar iskola, az infrastruktúra, valamint... több»

Rendező: B. Nagy Veronika

Az árnyjátékos - Büky Béla
#69193

dokumentum

Büky Béla festőművész (1899-1983) a magyar művészi bábjátszás egyik megteremtője a két világháború közötti korszakában. A filmben a művész leánya, Büky Zsuzsa nyújt hiteles... több»

Rendező: Kopócsy Anna

#69194

dráma | vígjáték

Pomme egy fiatal férfi gyerekkora óta arról álmodik, hogy a francia Alpokban fog élni. Egy nap úgy dönt, hogy legyőzi félelmeit és megéli az álmát. több»

Árpi bácsi fiókái
#69195

dokumentum

Felfedeztünk ott valamit. Óvatosan lépkedő, kíváncsi gyermekhadat, a madárovicsokat. Boldogan, felszabadultan vezettek minket végig az erdőn és velük együtt újra részeseivé... több»

Domokos Pál Péter
#69196

életrajzi

Domokos Pál Péter az 1930-as években a román hatóságok megtévesztésére magát cserépárusnak álcázva járta a moldvai falvakat, hogy fonográfjával népdalokat gyűjtsön. Lészpeden... több»

Rendező: Farkas György

Szereplők: Domokos Pál Péter

From Hans to Frozen: A Disney Documentary
#69197

dokumentum

Egy egész estés film a Disney egyik legsikeresebb animációs filmjéről, a Jégvarázsról. több»

Rendező: Bradley Bjornstad

Gerje - Kisvízfolyások mentén
#69198

dokumentum

A film a természetbarátok által is kevéssé ismert Pest és Jász-Nagykun-Szolnok megyei Gerje patak élővilágát mutatja be.

Rendező: Bencsik György

#69199

dokumentum

A chilei Atacama-sivatag a világ legszárazabb és legkietlenebb térségeihez tartozik. Minimális csapadék esik egész évben, ezért a terület kiváló az univerzum vizsgálatára. 66... több»

The Rosie Project
#69200

romantikus

A The Rosie Porject Graeme Simison azonos című regényének adaptációja. A történet főhőse egy Asperger-szindrómás genetikaprofesszor, Don Tillman, aki szomszédasszonya noszogatására... több»

Rendező: Steve Falk

Szereplők: Henry Cavill