Filmek

Legjobb filmek 1961-től 1970-ig

Saját filmes lista készítése
Itt a szabadság! (Itt a szabadság!)
#69221

sci-fi

A rendszerváltás idején Kopa Imre három gyanús alakkal Ausztriába utazik, hogy különféle holmikat vásároljon a megbízója számára. Bécsben azonban semmi sem úgy történik, ahogyan... több»

Felmentő levél
#69222

dokumentum

Szabédi László teológiai tanulmányait Kolozsvárott, Budapesten és Strassbourgban végezte. 1931-től újságíró, kesőbb tanít, majd lapot szerkeszt. 1944-'45-ben a Magyar Népi... több»

Rendező: Kántor László

Szereplők: Bíró József

Sziget kanári nélkül
#69223

road movie

A Kanári szigetek legismertebb tagja Gran Canaria, a közhiedelemmel ellentétben nem a kanári madárról, hanem a spanyol telepesek által tenyésztett óriástermetű kutyákról kapta a... több»

Rendező: Kanyó Péter

A T-Rex újrafelfedezése
#69224

dokumentum

A legújabb, úttörő, régészeti felfedezések és csúcsmodern technika felhasználásával újra fogalmazza a Föld szuperragadozóját, a T-Rexet. több»

Isten veled tábornok
#69225

dokumentum

Görgey Artúr hadvezér, vegyész-tudós és politikus vitatott személyként írta be magát a magyar történelembe. Az árulónak tartott stratéga szerepvállalása a világosi... több»

Rendező: Taba Miklós

Álom és szerelem: Inga Lindström: Esküvő Hardingsholmban
#69226

romantikus

A fiatal pilótanő kell, hogy elvigyen egy menyasszonyi ruhát Hardingsholm szigetére. A leendő vőlegény meghívja őt legénybúcsújára. A bulin mindenki ételmérgezést kap. Kiderül,... több»

Örökbefogadó sztárok
#69227

dokumentum

A házigazda Cecily Strong szívmelengető történetei arról, hogyan fogadtak örökbe hírességek állatokat. Találkozunk David Backes jéghokissal és Selma Blair színésznővel. több»

Apa - Egy hit naplója
#69228

dráma

Egy apa nélkül maradt fiú akadályokkal teli felnőtté válását követjük végig. A fiatal főhős sorra felidézi és saját fantáziájával színesíti az 1945-ben elhunyt apjával... több»

Vulcanus isten otthonában
#69229

dokumentum

A Stromboli vulkán amolyan geológiai modell – az évszázadok óta többé-kevésbe folyamatosan és azonos jelleggel működő vulkánok mintaképe. Állandó kitörései révén a... több»

Kísérleti nyúl
#69230

dráma | rövidfilm

Kimentem a rétre.Nem volt ott senki.Sütött a nap.Megláttam az árnyékomat.Csináltam róla egy filmet.Ennyi.

Rendező: Káldy László

Szereplők: Káldy László

A mi kis városunk
#69231

Szerethető városban lakni - ez minden városlakó vágya. Ebben a műsorban a civilek is lehetőséget kapnak arra, hogy kitalálják, mit kezdenének egy térrel, egy épülettel vagy akár... több»

Mascagni: Parasztbecsület - egyfelvonásosd opera -Közvetítés a Krisztus Király Plébániából
#69232

Egyfelvonásos opera. Felelős szerkesztő: Esztergályos Máté Károly. Vezető operatőr: Sibalin György. Rendezte: Molnár Marica, Petrovics Eszter. Pietro Mascagni Parasztbecsület című... több»

Mondatlan múlt (Mondatlan múlt)
#69233

dokumentum

Vértessomlón a történelem meglehetősen összekuszálta az emberi és tulajdonviszonyokat. Az eredetileg svábok lakta kis települést ugyan nem érte el az 1946-os kitelepítés, de nagyon... több»

Húzzák a nótánkat
#69234

dokumentum

A falusi kultúrház, hogy fenntartsa magát, társul a kocsmával. Közös a haszon, mindenki jól jár, csak a közművelődés húzza a rövidebbet.

Rendező: Zombori Katalin

Amerikai csimpánz
#69235

dokumentum

Az Egyesült Államokba az elmúlt 40 évben egyetlen vad csimpánzot se vittek be. Ilyen körülmények között felmerül a kérdés: Vérfrissítés hiányában az elszigetelt, fogságban élő... több»

Nagy Gáspár: Késői hódolat
#69236

életrajzi

A Költői percek ezúttal Nagy Gáspár életművébe nyújt betekintést. Meghallgathatjuk a költő saját előadásában Késői hódolat című versét.

Rendező: Mérei Anna

#69237

játékfilm

A film egy kisfiú addigi életének legfontosabb óráit mutatja be, néhány évvel a háború után. Családja más, mint a többi, valamiféle keserves csend lengi körül mindennapjaikat. Nem... több»

Rendező: Borbás Dávid

103 szerda
#69238

NA 103 szerda  (2012)

rövidfilm

Mintha most válság lenne, mintha mindenki menni akarna... De hogy volt ez korábban? Nem felejt az ember gyorsabban, mint kellene? A magyar történelem válságok krónikája, és az állandó... több»

Rejtélyes viszonyok
#69239

játékfilm

Erich Emmanuel Schmitte színdarabjának a Játékszínben készült televíziós felvételét láthatjuk Huszti Péter és Rátóti Zoltán előadásában. A kamaradráma egy titokzatos szerelmi... több»

#69240

A Filmvászon Legendái című sorozatban Hollywood legragyogóbb csillagai vonulnak fel - estéről estére egy-egy kiemelkedő tehetségű színész vagy rendezőóriás életútjával... több»