Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Mediawave koncertek 2005. - James Blood Ulmer Trió
#71741

zenés

James Blood Ulmer az amerikai fekete jazz elsővonalas, stílusalkotó muzsikusa. A hatvanas-hetvenes évek fordulóján robban be az érdeklődés középpontjába stílusteremtő... több»

Rendező: Silló Sándor

Csapda
#71742

NA Csapda  (2007)

dráma

Mladen és Marija boldog, hétköznapi fiatal belgrádi házaspár. Nagyon szeretik tízéves fiúkat, Nemanját. Bíznak benne, hogy hamarosan jobb napok jönnek, és a rendszerváltás nehéz... több»

A csíksomlyói kegytemplom
#71743

dokumentum

A híres csíksomlyói búcsúról sokan, sokszor beszámoltak már. A filmben azt a ferencrendi kegytemplomot mutatjuk be, melyben a Napba öltözött asszony, Mária csodatévő szobra áll. Az... több»

Rendező: Xantus Gábor

Miből tanulunk?
#71744

dokumentum

A tankönyvkiadás minősége meghatározó jelentőségű az oktatásban. Milyen tényezők befolyásolják, hogy miből tanulunk, milyen könyvek, milyen példányszámban jutnak el az oktatási... több»

Rendező: Tölgyesi Ágnes

A Csikar
#71745

NA A Csikar  (2003)

dokumentum

November 26-án lett 75 éves az az ember, akit mindenki csak becenevén ismer és szólít. A legendás jobbszélső az MTK-ból, aki - nem játéktudása miatt - nem lehetett ugyan stabil tagja... több»

Essencia Brasileira és a Szilvási Gipsy Folk Band koncertje az A38 Hajón
#71747

zenés

Az Essencia Brasileira a brazil könnyűzene lényegét mutatja be hallgatóinak, hitelesen képviselve annak minden vállfaját. Repertoárjuk legjavát a világ minden táján ismert és kedvelt... több»

Rendező: Sebők György

Ma Yan Chan: Waves of Transition
#71748

dokumentum

A dokumentumfilm a Mianmar egykori fővárosában, Mandalay-ban dolgozó dokkmunkások életét követi nyomon. Ezek az emberek nemzedékek óta ragaszkodtak a hagyományos életmódjukhoz, amit... több»

Rendező: Jonas Scheu

Az út
#71749

NA Az út  (1997)

dráma

Egy Budapesten élő öreg kínai professzor utazása múltjába és a mai Kínába.Megszabadulhat-e szorongásaitól néhány évtizednyi megaláztatás után? Bepótolható-e a bepótolhatatlan,... több»

Rendező: Moldoványi Ferenc

Ősi kapocs
#71750

NA Ősi kapocs  (2005)

dokumentum

Budapest vendége volt a Magyarok Világszövetségének meghívására Mario Alinei, az ultrechti egyetem emeritus professzora, akinek a magyar-etruszk nyelvrokonságról szóló... több»

Rendező: Jaksi Kornél

Egy őrült éjszaka
#71751

vígjáték

Két ellenőr érkezik a csemegeüzletbe nem sokkal zárás előtt, és azonnal leltárt rendel el. Az üzletvezető mindent elkövet, hogy ne derüljenek ki a boltban előforduló kisebb-nagyobb... több»

André de Toth, a rendezők rendezője
#71752

dokumentum

1913. május 15-én született, 2002. október 27-én meghalt az amerikai film noir egyik legnagyobb mesterének tartott André de Toth. Öt magyar film megrendezése után, 1939 telén Londonba... több»

Rendező: Sólyom András

Csodás leletek: a természet ősi kincsei
#71753

dokumentum

Fortey professzor egy ősi vulkanikus tó maradványainál bukkan lenyűgöző leletekre. több»

1956 nyomában
#71754

dokumentum

1956. október 23-án a magyar nemzet felkelt, hogy kitörje magát a szovjet rezsim szorításából, melynek uralma egész Kelet-Európára (az ún. szovjet blokkra) rátelepedett a második... több»

Hazatérés
#71755

NA Hazatérés  (2007)

dráma | rövidfilm

Egy nagyvárosban játszódik a történet, egy téli estén.A negyvenes, jól szituált építészmérnök, aki több éve Angliában él, minden karácsonykor hazalátogat szüleihez... több»

Rendező: Jóvér Csaba

#71756

dráma | rövidfilm | vígjáték

Ryan egy olyan cég alkalmazottja, amely a legrosszabb esetekre próbál forgatókönyveket készíteni. Egy alkalommal ki kell szállnia egy nőhöz, ami teljesen megváltoztatja az életét. több»

Háborgó vizeken
#71757

dokumentum

A ma kilencven éves tengerészkapitány visszaemlékezéséből megtudhatjuk, hogyan szervezték újjá az 1920-as években Magyarországon a kereskedelmi tengeri hajózást, s hogy a nyolc... több»

Rendező: Linszki Iván

Szárnyak zenéje - Nagy László portré
#71758

dokumentum

A XX. század egyik legnagyobb tehetségű magyar költőjének teljes életművével mindeddig adós volt az MTV. Börömbei András irodalomtörténész 30 percbe sűrítve igyekszik a poéta... több»

Rendező: Jánosi Antal

A történelem rejtett oldala
#71759

dokumentum

Miután a Szovjetúnió 1939 -ben lerohanta Finnországot, Magyarországról 344 önkéntes indult a megtámadott állam segítségére. Teleki Pál miniszterelnök fegyveres semlegességünkre... több»

Kisvárosi Mozi
#71760

dokumentum

Egy visszhangtól hangos, üresen kongó, kisvárosi mozi haldoklik. Minden vetítés előtt, a pénztárosnő és a mozi igazgatója lélegzetvisszafojtva, ablakredőnyön keresztül lesik, hogy... több»

Rendező: Bálint Arthur

Szereplők: Hadnagy Ferenc, Joó Margit