Filmek

Legjobb filmek 1941-től 1950-ig

Saját filmes lista készítése
Utazás az idők kezdetére
#71721

dokumentum

Ez a kítűnő dokumentumfilm azoknak a tudósoknak a munkájára épül, akiknek sikerült új és hatalmas ablakot nyitni a világegyetemre. Csúcstechnológiával készült teleszkópjaikkal... több»

Második otthonunk: A munkahely
#71722

A vidám összeállításban ezúttal életünk egyik legfontosabb színtere, a munkahely játssza a főszerepet.

Fekete, piros
#71723

dokumentum

Korniss Péter kolozsvári születésű, de nem ismerte a néphagyományt őrző Széket. Több mint három évtizede azonban gyakori vendég a mezőségi faluban, s művészetének... több»

Incella kenyérért megy
#71724

rövidfilm

A groteszk hangvételű kisfilm tervét egy újságcikk inspirálta. Négy napon és három éjszakán át a liftbe zárva várta szabadulását egy 18 éves, külvárosi lány, míg végül... több»

Gyökerek és szárnyak (Gyökerek és szárnyak)
#71725

dokumentum

Valamikor a 90-es évek elején több, volt NDK-s önkéntes fiatallal együtt érkezett a székelykeresztúri gyermekotthonba Jana, ahol megismerkedett az egyik nevelővel, Róberttel. Az... több»

A nagy postarablás
#71726

vígjáték

A főnök, azaz Balázs apja, Balázs és szeretője, Mari kitűnő ötlettel álltak elő. A vadonatúj lakótelep - ezúttal Káposztásmegyer - postája még nem nyitott ki. De ők... több»

Házasságszédelgő
#71727

játékfilm

Öt hölgy feljelentése alapján a bíróság felelősségre vonja a kisváros "szép fiúját" házasságszédelgés miatt. A tárgyaláson kiderül, hogy nem az ifjú, hanem a hölgyek csapták... több»

Az ördögűző – rendezői változat
#71728

horror

A rémmesék e klasszikus darabja a földreszállt Démonról szól, mely senkit sem kímél. Főhadiszállását egy 12 éves lány testében üti fel, onnan kezdi támadásait. Csupán egyetlen... több»

Angyaldekameron
#71729

dokumentum

Csontos János József Attila-díjas író, költő, újságíró, televíziós szerkesztő, a Magyar Idők munkatársa fájdalmasan korán halt meg. A filmben az Írószövetség, az MMA, a... több»

A fürdőigazgató
#71730

játékfilm

A vidéki városka büszkesége a nyereséges fürdőkombinát. Pap Gedeon, a szárnyaló fantáziájú, a fegyelmet megszegő igazgató sikereit környezetében is megirigylik, s névtelen... több»

Hanne
#71731

NA Hanne  (2005)

kísérleti film

Történet egy szerelmi háromszögről, melyben egy lány tengerparton éli hétköznapjait, mikor megjelenik Hanne. Amilyen váratlanul jött, olyan hirtelenül tűnik el. A szerelem mindenkinek... több»

Neoszarvasbika
#71732

játékfilm

Lazán kapcsolódó epizódok, két főhős köré építve. Az egyik a Gésa, a másik Látnok Jenő. A helyszínek: vízpart, park, egy szanatórium és a Pekingi Telefunken. A... több»

#71733

dokumentum

A Cukor, az édes gyilkos című dokumentumfilmből megtudhatjuk, miért ártalmas az egészségre a túlzott cukorfogyasztás. Mindezt szakemberek és dietetikusok kutatásai és vizsgálatai... több»

Egy pikkoló világos
#71734

A film egy aranyszívű, a tánczenét kedvelő terézvárosi lány és egy szükség esetén ütni is tudó története. A konfliktus forrásvidéke a 40 évvel ezelőtti "diszkó", a... több»

A tanuló régió
#71735

dokumentum

A sorozat a munkanélküliséggel különösen sújtott Észak-kelet magyarországi régióban működő szak és felnőttképzési intézmények valamint ezek programjainak bemutatása egyszerű,... több»

Rendező: Mándoki Ferenc

#71736

dráma | háborús | romantikus | rövidfilm

A történetben egy homoszexuális pár próbál együtt maradni, miközben a saját múltjukkal küzdenek. több»

Rendező: Johnny Chang

Szereplők: Daniyar, Amir Malaklou

Kerala (Kerala)
#71737

dokumentum

Kerala az Indiai-óceán partján fekvő állam Indiában. Gaál István a fővárosban, Trivandrumban rendezett filmfesztivál zsűrijének elnökeként járt ott 2001-ben. Minden szabad idejét... több»

MüpArt - Balanescu Quartet: 25 Years
#71738

zenés

A világ egyik legrangosabb vonósnégyeseként számon tartott Balanescu Quartet 1987-ben alakult meg Londonban. Alapítóját, a Romániában született Alexander Balanescut az a szándék... több»

Rendező: Homonnay Viktor

Aranypart
#71739

NA Aranypart  (2007)

rövidfilm

A családi videók idillje nem mindig tükrözik a valóságot. Emlékeink teremtői mi magunk vagyunk.

Mary Berry karácsonyi partija
#71740

Mary Berry a karácsonyi időszakot kedveli a legjobban az év folyamán – amely a közös időtöltésről szól a családdal és a barátokkal, de leginkább arról, amiben Mary egész... több»