Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
#72321

animáció | kaland | rövidfilm

Netflix

Egy önző macska (Pud) és egy szerető, hiperaktív kutya (Ham) egy nap arra ébrednek, hogy a gazdájuk és MINDEN ember eltűnt a Földről. A két háziállat kétségbeesetten keresi a... több»

Melletted
#72322

NA Melletted  (2005)

dráma | rövidfilm

András és Kitti fiatal pár, akik az esküvőjükre készülnek. Napjaikat az erre való készülődés tölti ki. Aztán történik valami, és minden megváltozik.

#72323

fantasy | rövidfilm

Egy halott ember gondolatai a jelenlegi állapotáról.

Rendező: Marcos Mereles

Szereplők: Sameer van Alfen

#72324

dráma

1934. A Szovjetunió északi részén sok nyugtalan körzet van, a hanti és nyenyec sámánok nem akarják elfogadni az új ideológiát. Hogy megbéküljön egymással a két kultúra, az ősi... több»

#72325

NA Myra  (2019)

dráma | krimi | vígjáték

Egy transzszexuális prostituált a spanyol negyedben él és dolgozik, ahol egy szerelmi háromszögbe keveredik egy bandavezérrel, aki épen véres hatalmi harcokra készül, ugyanis a... több»

Csiki László
#72326

életrajzi

Csiki László költő, prózaíró, szerkesztő, drámaíró és műfordító közel harminc kötet szerzője. Fanyar, őszinte, sajátos hangú intellektuális lírájával tűnt fel. A... több»

Szereplők: Csiki László

A meghódított Kárpát-medence
#72327

dokumentum

Hogyan változott meg 1100 év alatt a Kárpát-medence élővilága? A filmben megszólaló szaktudósok meghökkentő epizódokat elevenítenek fel a Kárpát-medence népeinek tájátalakító... több»

Rendező: Kocsis Tibor

Miraq
#72328

NA Miraq  (2005)

dráma | játékfilm

Márk, a huszonéves fiatalember egy nehéz nap végén hazafelé utazik. Egy véletlen folytán kiesik a száguldó vonatból és úgy tűnik, ezzel együtt az "idôbôl" is. Amikor magához... több»

A Gresham-palota
#72329

dokumentum

Budapest egyik legszebb pontján helyezkedik el a Quittner Zsigmond tervei alapján épült szecessziós épület, a Gresham-palota. Zsolnay-kerámiák, Róth Miksa üvegablakai és mozaikjai,... több»

Látni a láthatatlant - Bertalan Tivadar
#72330

életrajzi

Egy ma már ritka reneszánsz egyéniség, festő, grafikus, író, több tucat nagy sikerű magyar és külföldi film díszlet- és látványtervezője, Bertalan Tivadar portréja. több»

Rendező: Domokos János

Európai biográfiák kelettől nyugatig
#72331

dokumentum

Szimbolikus életrajzok rekonstrukciója, avagy Ivan Holender - a Bécsi Operaház főigazgatója és vendégei a Kelet-európai értelmiség életútjáról beszélgetnek.

Ártéri halászat Kopácson
#72332

dokumentum

A Drávától északra, Kopácson és környékén az ártéri halászatnak évszázados hagyományai voltak, s ennek a délszláv háború vetett véget. A fiatalok nagy része elköltözött,... több»

Rendező: Erdélyi János

Pege Aladár - "Pegenini"
#72333

dokumentum

Egy kispesti nagybőgős családból vezetett pályája a legrangosabb koncerttermekig, ahol a világ leghíresebb dzsesszzenészeivel koncertezett együtt. Ő az egyetlen ebben a műfajban, aki... több»

Rendező: Mispál Attila

Angélique nővér - Isten mosolya
#72334

dokumentum

A Kongói Demokratikus Köztársaságból származó Angelique Namaika nővér azon asszonyok megsegítésére szenteli életét, akik az LRA terrorakcióinak áldozatává váltak. Dungu... több»

Hagyományőrzők - Bóly és környéke
#72335

dokumentum

Bóly az egykori dél-baranyai sváb falvak egyik gyöngyszeme. Története a késői kőkorba nyúlik vissza. A török hódoltság alatt szinte teljesen elnéptelenedett, majd 1703-ban a... több»

Rendező: Móczár István

Ha igazság, harmatozzék
#72336

dokumentum

Székelyföldön járva bárki megtapasztalhatja, hogy az Ábel írójáról mindenki úgy beszél, mintha személyes ismerőse lett volna, s még tegnap is véletlenül maradt volna el a vele... több»

Rendező: Hevér Zoltán

Szivarfüst
#72337

NA Szivarfüst  (2005)

dráma | rövidfilm

A történet egy olyan házban játszódik, ami látszólag lakatlan. Az épület kívül- belül egyaránt omladozó és elhanyagolt. A szobák üresen tátongnak, a falak kopaszok, csak néhány... több»

Rendező: Csuja László

Szereplők: Tollas Vanda, Bredár Zsolt

Agrárvilág Magyarország
#72338

dokumentum

Stúdióbeszélgetés a magyar mezőgazdaság 150 éves múltjáról. A téma aktualitását az adja, hogy idén megjelent az Agrárvilág Magyarországon 1848-2002 című agrártörténeti... több»

Rendező: Bakos Katalin

Körkép a magyar ősvallásról (Körkép a magyar ősvallásról)
#72339

dokumentum

Gondolatok a magyar hitvilág és ősvallás eredetéről. Motívumkincsünk, hagyományaink és felelősségünk a jelképek máig működő világában.

Magyar tarka - A futvafestő magányossága
#72340

dokumentum

Csorba Simon László orvosi tanulmányai alatt-után főállású alkoholista, majd lipótmezei ápolt lett. Ott kezdett el festeni, 1984-től pedig fut. Óriási távokat tesz meg ez a már nem... több»

Rendező: Kamondi Zoltán