Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
10. Lamantin Jazz Fesztivál
#72301

zenés

A Tóth Viktor Tercett tagjai: Tóth Viktor (szaxofon), Orbán György (nagybőgő), Jeszenszky György (dob), Todd Williams (szöveg).

Rendező: Sebők György

Saskarom
#72302

NA Saskarom  (2016)

dokumentum

49 évvel ezelőtt kiragasztott Schwarzenegger-poszterek a falon, vakolatlan, fűtetlen edzőterem, több világbajnoki cím és 63 évesen is a folytonos kétség, sikerül-e részt venni a... több»

Paramicha vagy Glonci, az emlékező
#72303

játékfilm

Glonci Miklóson, az idős cigányemberen orvosi kísérletet végeznek: egy gép segítségével kivetítik az emlékképeit. A géphez csatlakoztatott monitoron láthatóvá válik az... több»

Petőfi: Útirajzok (felvidéki utazás)
#72304

dokumentum

Az érdekes dokumentumfilm Petőfi Sándor Felvidéki kiruccanásának helyszíneit keresi fel. A neves magyar költő 1845-ben beleunt segédszerkesztői munkájába és körutazásra indult... több»

Rendező: Ráday Mihály

Szereplők: Mácsai Pál

Ildikó
#72305

NA Ildikó  (1980)

rövidfilm

Két gyermeklány halálban is tartó barátságáról szól a film.

Rendező: Matkócsik András

Erkel Ferenc - Élet és életmű a felidézett pillanatok tükrében
#72306

dokumentum

Erkel Ferenc, nemzeti himnuszunk szerzője rendkívül sokodalú muzsikus és zenetudós volt. Zeneszerzői munkássága plasztikusan ötvözi a magyar dallamvilág és az európai romantika... több»

Rendező: Ruitner Sándor

Álom és szereIem: Inga Lindström: Találkozás Eriksbergben
#72307

romantikus

Nike szeretne elutazni a barátjával Stockholmból, hogy Los Angelesben szakácsnő lehessen. Utazás előtt meglátogatja szüleit szülővárosában, Eriksbergben. Ott megismeri Patrikot, a... több»

Merénylők
#72308

NA Merénylők  (1980)

játékfilm

A cselekményt egy trópusi ország elnöke elleni merénylet indítja el. Két nő tölti szabadságát ebben az országban, akik az esemény után hazautaznak. Otthon csomagjaik között egy... több»

Arcképvázlat Sopsits Árpádról
#72309

dokumentum

Sopsits Árpád markáns alakja a magyar filmművészetnek, annak ellenére, hogy kevés filmet készített. A riportfilmben, mely a Magyar Filmszemle rendezői díjának elnyerése után és... több»

Rendező: Sára Júlia

Az esendő szent – Kő Pál Szent István király szobra a Gellért-hegyen
#72310

dokumentum

A Gellért-hegyi Sziklakápolna előtt állították fel Kő Pál szobrát. A filmetűd a millennium egyik legjelentősebb alkotását mutatja be.

Duna rapszódia - Európa kék szalagja
#72311

zenés

A forrástól a tengerig követi a film a folyam útját. Feltűnnek a partmenti városok, vidékek és a nagyszerű tánckompozícióban láthatjuk a Duna menti népek virtuóz... több»

Gáspár
#72312

NA Gáspár  (2001)

dráma

A hatéves Gáspár már három éve él a "kaptárban", egy árvaházban, ahonnan egy jól szituált, gyermektelen házaspár örökbe akarja fogadni, de a fiú megszökik. Amikor visszakerül,... több»

#72313

NA Dingók  (2013)

dokumentum

A Dingók című ismeretterjesztő film az Ausztráliában oly gyakran előforduló vadkutyák életét mutatja be. Az emberben a hallottak alapján félelem él a csecsemőgyilkosnak nevezett... több»

#72314

dokumentum

Netflix

A dokumentumfilm kulcsfontosságú tanúvallomásokon keresztül mutatja be a 2016-os San Fermín fesztiválon történt csoportos nemi erőszakot, amely világszerte tiltakozásokat váltott ki. több»

Járd ki, Zsiga!
#72315

dokumentum

Egy egészen kicsi erdélyi faluból, Lőrincrévéről került Budapestre, a Képzőművészeti Főiskolára. Kitűnő énekes és táncos. Lőrincréve zenéje, táncai és dalai az ő... több»

Rendező: Szomjas György

A kultúra napszámosa - dr. Kováts Flórián
#72316

életrajzi

A film az Magyar Művészeti Akadémia alapító, örökös tiszteleti főtitkára, néhai dr. Kováts Flórián portréja. több»

Rendező: Zajti Gábor

#72317

NA Siren City  (2017)

akció | dráma | thriller

Ethan elegáns, megbízható és jómódú üzletember benyomását kelti, de a látszat nem minden. Ethan múltja maga a rejtély, de most úgy fest, hogy egy munkaszerződésnek köszönhetően... több»

A kazamaták titka
#72318

A film tizenéves hősei, mint a helytörténeti szakkör tagjai segédkeznek a középkori eredetű vár restaurálásánál. Fantáziájukat azonban sokkal jobban izgatja az, hogy a festmények... több»

Gábor Pál
#72319

NA Gábor Pál  (1988)

dokumentum | musical

A 13 éve elhunyt filmrendezőről készült ez a portréfilm, amelyben pályatársak, barátok emlékeznek a nagyszerű Angi Vera, Kettévált mennyezet, Utazás Jakabbal, Járvány című filmek... több»

Mai magyar jazz-tükör
#72320

dokumentum

Magyarországon az elmúlt évtizedekben önálló hangvételű, európaszerte elismert nemzeti jazz-művészet bontakozott ki, mely az afro-amerikai eredetű műfaj nemzetközi nyelvét és... több»

Rendező: Sipos István