Filmek

Legjobb filmek 1931-től 1940-ig

Saját filmes lista készítése
Kádár
#72281

NA Kádár  (2009)

életrajzi

A film a legfrissebb történelmi kutatási eredményeken alapulva közérthető és objektív képet kíván nyújtani Kádár politikai pályafutásáról. A megszólaló interjúalanyok... több»

Contemporary Piano - Vukán György és Szakcsi Lakatos Béla
#72282

dokumentum

2007. április 20-án két olyan előadó lépett ismét egy színpadra a Művészetek Palotájában, akik több mint 30 éve velük született tehetséggel, emberséggel és hittel ülnek le... több»

Rendező: Sebők György

#72283

NA Lily  (2016)

dráma | rövidfilm

Lily egy titkokkal élő lány, aki kezd felnőtté válni.

Rideg Sándor: Indul a bakterház
#72284

Rideg Sándor regénye ma már klasszikus, sok nemzedék felejthetetlenül mulatságos élménye. Igazi ismertségét a belőle készített tévéfilm fantasztikus sikere hozta meg, nem csoda,... több»

Nem leszek a barátod
#72285

dokumentum

Bius szereti Mikit. Miki Nikit szereti . De Niki inkább Zolikával épít házat. Boldizsár meg mindig verekszik. Meg sír, ha hiányzik az anyukája.A kisérőfilm egy óvodai csoport... több»

Baltazárok
#72286

NA Baltazárok  (1987)

játékfilm

A Baltazárok összegyűlnek apjuk, az öreg professzor 70. születésnapjára. Mindenkinek megvan a maga mindennapi nyűge-baja, amivel sokan nem vergődnek zöldágra. Baltazár Gedeon... több»

#72287

dráma | rövidfilm

A történetben egy fekete férfi szembesül a társadalom előítéleteivel.

Rendező: Kelechi Agwuncha

Szereplők: Taz Wilson, Marcus Johnson

Táncrend
#72288

NA Táncrend  (2003)

dokumentum | táncfilm

A tánctanár hetente egyszer sárga Citroënjén begördül egy világvégi kis magyar faluba, és mint egy varázsló, órát ad nőknek és férfiaknak: hogyan kell elegánsan a levegőbe... több»

Rendező: Gyarmathy Lívia

Szabadulóművészek Budapesten
#72289

dokumentum

2009. március 8. és május 1. között, ”A szabadulóművész apológiája” címmel egy helyspecifikus színházi eseménysorozatot mutatott be Schilling Árpád és a Krétakör Színház... több»

Az egészséges ételek mítosza
#72290

dokumentum

Évente több millió forintot költünk olyan termékekre, melyekről azt mondják, hogy jók nekünk, de vajon tényleg alátámasztja a tudomány a több millió fontot érő iparág... több»

#72291

NA Home Times  (2021)

dokumentum

A 2019-es és a 2020-as évben világszerte zárkózta be az emberek, hogy megvédjék egymást és önmagukat egy egyre nagyobb méreteket öltő vírusjárványtól. Az elszigetelődés, a... több»

Citromdisznó
#72292

szatíra

A Citromdisznó - diktafonba mondva kommentárjait - külföldi rokonainak üzen, így meséli el egy vidéki, amatőr színjátszócsoport életét, érzékelteti a próbák hangulatát,... több»

Verdi: Nabucco
#72293

Az idei nyár egyik rangos eseménye volt Verdi: Nabucco című operája, melyet több évtizedes szünet után állítottak színpadra a Margitszigeten, neves magyar művészek tolmácsolásában.

10. Lamantin Jazz Fesztivál
#72294

zenés

A Tóth Viktor Tercett tagjai: Tóth Viktor (szaxofon), Orbán György (nagybőgő), Jeszenszky György (dob), Todd Williams (szöveg).

Rendező: Sebők György

Saskarom
#72295

NA Saskarom  (2016)

dokumentum

49 évvel ezelőtt kiragasztott Schwarzenegger-poszterek a falon, vakolatlan, fűtetlen edzőterem, több világbajnoki cím és 63 évesen is a folytonos kétség, sikerül-e részt venni a... több»

Paramicha vagy Glonci, az emlékező
#72296

játékfilm

Glonci Miklóson, az idős cigányemberen orvosi kísérletet végeznek: egy gép segítségével kivetítik az emlékképeit. A géphez csatlakoztatott monitoron láthatóvá válik az... több»

Petőfi: Útirajzok (felvidéki utazás)
#72297

dokumentum

Az érdekes dokumentumfilm Petőfi Sándor Felvidéki kiruccanásának helyszíneit keresi fel. A neves magyar költő 1845-ben beleunt segédszerkesztői munkájába és körutazásra indult... több»

Rendező: Ráday Mihály

Szereplők: Mácsai Pál

Ildikó
#72298

NA Ildikó  (1980)

rövidfilm

Két gyermeklány halálban is tartó barátságáról szól a film.

Rendező: Matkócsik András

Erkel Ferenc - Élet és életmű a felidézett pillanatok tükrében
#72299

dokumentum

Erkel Ferenc, nemzeti himnuszunk szerzője rendkívül sokodalú muzsikus és zenetudós volt. Zeneszerzői munkássága plasztikusan ötvözi a magyar dallamvilág és az európai romantika... több»

Rendező: Ruitner Sándor

Álom és szereIem: Inga Lindström: Találkozás Eriksbergben
#72300

romantikus

Nike szeretne elutazni a barátjával Stockholmból, hogy Los Angelesben szakácsnő lehessen. Utazás előtt meglátogatja szüleit szülővárosában, Eriksbergben. Ott megismeri Patrikot, a... több»