Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Kádár kontra Kerekes
#72561

vígjáték

Kerekes Péter (Szilassy László) adósságokkal megterhelt birtokot örökölt. Csak Gábor (Mály Gerő) az inas segíti őt a napi gondok intézésében. Egy ötórai teán Péter... több»

Hét hónappal később
#72562

rövidfilm

A film Dosztojevszkij A félkegyelmű című regényének sajátos adaptációja, mely kizárólag a történet első és utolsó jelenetére koncentrál, Rogozsin és Miskin herceg... több»

Rendező: Béres Dániel

Cserfő Jazzland 2004. - David Yengibarjan Trió
#72563

zenés

Nőnap, hóesés. Tangó és jazz. Egy barátságtalanul hangulatos budai gyárépületben Örményország kacérkodik Argentínával. Három hangszer, három ember, sokféle zene és vibráló... több»

Rendező: Seregély István

Alabama Snipe Fight
#72564

dráma

A film története szerint egy fiatal alabamai lány mágikus erőket fedez fel magában, amikor elkezdi használni a fantáziáját az iskola táncóráin, csak hogy ne unatkozzon. több»

Kastl szelleme
#72565

dokumentum

Bajorországban, Regensburg és Nürnberg között, a festői kis faluban, Kastl bencés kolostorában kedvező feltételek mellett működött 1957 óta a Magyar Gimnázium és Internátus.... több»

Rendező: Ledniczky Márton

Embersirató
#72566

játékfilm

Egy idős parasztasszony zötykölődik a szekéren, mellette koporsó. Az asszony végiggondolja örömökkel és tragédiákkal teli életét, melyet a koporsóban fekvő emberrel, a juhásszal... több»

Emléktöredék egy tanítóról
#72567

dokumentum

Barátai, munkatársai és tanítványai emlékeznek a XX. század második felének kiemelkedő jelentőségű irodalomkritikusára, esszéistájára Balassa Péterre. Tanárként is... több»

Rendező: Katona Zsuzsa

#72568

dráma

Puya, a német-iráni filmes, egy napon összetalálkozik Nimroddal. Nimrod egy németországi zsidó orvos, aki a náci rezsim elől menekelül, és Puya lakásában talál menedéket. több»

Az én kortársaim I.
#72569

játékfilm

A tévéfilm Mikszáth Kálmán cikkeiből és novelláiból ad válogatást.

Liszt Ferenc: Szent Erzsébet legendája
#72570

zenés

Magyarországi Szent Erzsébet 1207-ben született Sárospatakon. A tiszteletére szentelt jubileumi év ünnepélyes megnyitóján hangzott el az életének eseményeit hat képben megjelenítő... több»

Hunok (a háztetőkön) Párizsban
#72571

dokumentum

Párizs az édes magyar álmok és a darabokra törött magyar álmok városa. Ott vigasztalódik, ott búsong sok jelentős magyar művész az elmúlt másfél évszázadban. Újkori emlékeinket... több»

Virágnyelv
#72572

NA Virágnyelv  (2017)

animáció

Az igazság nézőpont kérdése, pont olyan, mint az a henger test, amelyik egyik oldalról kör, a másik oldalról téglalap alakú. A minket körülvevő világ számtalan lehetőséget... több»

Rendező: Glaser Katalin

Ópiumkeringő
#72573

játékfilm

Öt férfi rajongja körül a nőt, aki úgy örjíti meg őket, hogy azért barátok tudnak maradni. Balogh Béla nem csak írta és rendezte a filmet, hanem pompás zeneszámokat is szerzett a... több»

Magyarok francia földön (Magyarok francia földön)
#72574

dokumentum

"Magyarországon alig sejtik, hogy micsoda világ van most Párizsban. Nem a megragadt, kolonizálódott néhány ezer magyarról beszélünk. De azokról, akik tanulni, erősödni jöttek.... több»

Két találkozás
#72575

dokumentum

A 60-as évek nagyhírű magyar filmkorszakának különleges alkotása a szovjet-magyar koprodukcióban készült "Csillagosok katonák", amelyben Jancsó Miklós szerepeltette az akkor fiatal... több»

Az Alef labirintusa
#72576

filmetűd

Egy gombakutató az erdőben barangolva egy különös gombát talál. A hirtelen éjszakába borult nappal elől egy elvarázsolt házba csalja egy gyerekdal, hamarosan megjelenik egy régi... több»

Nellike
#72577

NA Nellike  (2006)

dokumentum | életrajzi

Nelli néni 1909-ben született Békéscsabán. Koraszülött volt, az orvos menthetetlennek tartotta, de ő mégis megmaradt és túlélte legtöbb családtagját. Végigélte a két... több»

Rendező: Jung Lídia

Szereplők: Endreffy Kornélia

#72578

NA Pretty Dangerous  (2015)

(2)

dokumentum | dráma | rövidfilm | sportfilm

 Seleziya "Sparx" Esho profi birkózó portréja, aki szembeszáll a személyes megszállottsággal, a testével és a családjával. több»

Rendező: Dan Laera

Szereplők: Seleziya Esho, Eric Johnston

Harmadnapra legyőzte a halált... A húsvét Európa kultúrtörténetében
#72579

Közreműködik: Dr. Dobszay László zenetörténész, Dr. Török József liturgiatörténész és a Schola Hungarica.

Rendező: Kécza András

Leszármazottak (Leszármazottak)
#72580

dokumentum | történelmi

E címen Németországban sokan megszólaltak az egykori nemzetiszocialista vezetők, magas rangú SS- és Gestapo-tisztek gyermekei és unokái közül. Felmenőjük - apjuk, nagyapjuk - egykori... több»