Filmek

Legjobb filmek 1911-től 1920-ig

Saját filmes lista készítése
Életke I-II.
#72581

dokumentum

Száz éves a Mozgásjavító Általános Iskola és Diákotthon. A szerény név patinás zuglói épületet takar, melyben mozgáskorlátozott gyerekek tanulnak, játszanak, sportolnak,... több»

Rendező: Felvidéki Judit

Pilinszky János - Gyerekek és katonák
#72582

játékfilm

"És reggel úgy ébredtünk a háborúra mint magára a rendre, mintha a torkolattüzekkel az örök béke közeledne a világra. Személyében az ismeretlen vált ismerőssé, a veszély... több»

The Eternal
#72583

NA The Eternal  (2016)

rövidfilm

Egy pizzafutár lány rejtélyes ügybe keveredik. több»

A Magya-rock halottai – Radics Béla
#72584

dokumentum | zenés

Az eredeti Radics zenék érintetlenül hagyása mellett, az emlékkoncert képeit szinkronizáltuk a hangra.

Szűken Szépen
#72585

dráma | rövidfilm

"Amikor szétesik a család, amikor a szex sem igazi már, amikor a panelház mélyén elnyel a fürdőkád, és csak az ösztön és a félelem tartja fönn a megszokást, akkor hogyan is... több»

Rendező: Cserhalmi Sára

Kiképzés - Military Wellness
#72586

táncfilm

Magyarország 2003:- hatmillió túlsúlyos ember, ebből 2.5 millió elhízott- egymillió cukorbeteg, kétmillió magas vérnyomással küzdEzek a betegségek 20 vagy akár 30 évvel is... több»

Egyéjszakás
#72587

rövidfilm | thriller

Egysnittes film egy budapesti fiatal váratlan fordulatokban gazdag éjszakájáról.

...Húsz évvel később...
#72588

zenés

"Volt egyszer Miskolcon egy acélvárosi zenekar, amely 1988-ban az országos Ki Mit Tud?-döntőig jutott, ami elhozhatta volna számára a sikert, ha történetesen dixieland muzsikát játszik... több»

Rendező: Kázsmér Kálmán

#72589

családi | dráma | fantasy

A film egy sérült családról szól, akik próbálják felnevelni a fiukat, de a helyzet bonyolódik, amikor a gyerek kezd elégedetlen lenni a kommunikációs módszerekkel.

Rendező: Wee-an Choi

Mi van ma?
#72590

NA Mi van ma?  (2003)

dokumentum

Mióta ünnepeljük az Anyák napját? Rövid történeti áttekintés.

Rendező: Tóth Béla

Házi paradicsom
#72591

dokumentum | romantikus

A mélyen vallásos Mubarak és a nagyon is markáns egyéniségű Zsuzsa kapcsolatát alaposan próbára teszi az elfogadás, az alkalmazkodás és a kommunikáció buktatói. A házasságuk... több»

M. S. Mester: Passió
#72592

dokumentum

M. S. Mester művészete a középkori magyarországi késő gótikus festészet csúcsa, a történelmi Magyarország legszebb emléke. A mester egész életművéből hét tábla maradt ránk... több»

Rendező: Olasz Ferenc

Elpusztítani mindent - Az ismeretlen polgárháború 1848/49
#72593

dokumentum

A filmalkotás műfaját tekintve egy lebilincselő, izgalmas történelmi ismeretterjesztő film, amely az 1848/49-es forradalom és szabadságharc egy alig ismert, tragikus eseménysorát... több»

Rendező: Bicskei Éva

Önmagának szóló ének
#72594

életrajzi

A film a kortárs magyar szobrászat talán legtehetségesebb mesterének, a 80 éves Varga Imrének portréja. Végigjárja az izgalmas életutat a második világháború egykori... több»

Rendező: Dettre Gábor

Köszönöm, jól
#72595

rövidfilm

Intim betekintés egy család életébe, ahol teljesen destruálódnak az emberi kapcsolatok, s mindez a gazdasági válság idején.

Klasszikus mesék - Az aranyfonál
#72596

családi

Egy kis és szegény királyságban, valahol a nagy erdő közepében élt egy özvegy molnár két gyermekével. Marie, a lánya szép hajadon volt, gyönyörűen énekelt, és szorgalmának nem... több»

Szabó István - Tálentum sorozat
#72597

dokumentum

2003. tavaszán a Potsdami Filmmúzeumban Szabó István életmű-kiállítás nyílt, mely a 45 éves pálya gazdag képi és tárgyi gyűjteménye. A kiállításról forgatott film levetítése... több»

Rendező: Sipos András

Szereplők: Szabó István

Ösztön
#72598

NA Ösztön  (2009)

dokumentum

Az Ösztön c. film főhősének, az állami intézetben nevelkedett Jánosnak papírforma szerint nem egy sikeres élet jár. De mi van akkor, ha valakit nem érdekel a papírforma?A... több»

Rendező: Fekete Zsuzsa

Bolygónk, a Föld II.
#72599

dokumentum

A hegyekvidékek bolygónk leglátványosabb vidékei közé tartoznak, de csúcsaik közelében már csak a legszélsőségesebb viszonyokra is felkészült állatok tudnak megélni, mint a... több»

Trikolór
#72600

NA Trikolór  (2003)

életrajzi

Beszélgetés Francia művészeti érdemrenddel kitüntetett magyar művészekkel: Szabó István rendezővel, Szinetár Miklóssal az Operaház igazgatójával és Bozsik Yvette táncművésszel.... több»

Rendező: Sipos István