Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Széki lassú (Széki lassú)
#72761

dokumentum

1969-es amatőrfilmek felhasználásával a mezőségi Szék folklórja egy család három generációjának életén keresztül.

Út a siker felé
#72763

családi

Aida Memisevic életmódtanácsadó segítségével megismerhetjük az utat a siker felé. Aida szakértőkkel, sikeres üzletemberekkel, szellemi vezetőkkel, tanítókkal beszélget a sorozat... több»

Szereplők: Aida Memisevic

Az Alpesi klinika 4 − Kockázatos döntés
#72764

Valójában ez a nap egy szép napnak indul: Daniel és Miriam végre megesküszik. Még Daniel jó barátja, Stefan is odautazott az eseményre a családjával. De az esküvőt egy váratlan... több»

GrossStadtzigeuner
#72765

kísérleti film

Putrik a város peremén. Egy asszony a fiát fürdeti. Cigány lókupecek a piacon.

A főbusu
#72766

NA A főbusu  (2001)

dokumentum

Mohácson évszázados hagyomány a busójárás. A filmből megismerjük e hagyomány eredetét, s azt a szívós, kitartó munkát, amellyel a helyi, főleg sokác származású lakosok... több»

#72767

dokumentum

A dokumentumfilm betekintést enged néhány olyan beteg életébe, akik Lyme-kórban, vagy a Lyme-kórhoz nagyon hasonló megbetegédésben szenvednek. több»

Az Úr érkezése - Bözödújfalu
#72768

dokumentum

A közelmúltban eltemetett, de most már újjáéledő falu fiatalsága székely népszokás szerint köszönti a karácsonyt.

Budapestről jut eszembe
#72769

dráma | rövidfilm

Naplórészlet: 2001. április 1. (Bolondok Napja, az én napom)Kész. Nem tudom, Bartók mit szólna hozzá. Elemi archív szenvedés. Minden archív. Amit én forgattam az is. Zenei... több»

Rendező: Szirtes András

Brigád
#72770

NA Brigád  (2013)

játékfilm | rövidfilm

Dublin, Irország, 2013. A kelet-európai vendégmunkásoknak brigádvezetőt kell választaniuk maguk közül. Úgy tűnik azonban, hogy semmi sem változott sem a társadalomban, sem az... több»

Emberek - Homo provintialis
#72771

dokumentum

A film a provincialitás létformáit mutatja be egy-egy konkrét helyzetben. A helyszín három vidéki település: Tápiószentmárton, Dány, Mezőkövesd. A film majdnem negyven évet követ... több»

Rendező: Szekeres Csaba

Garázsba zárt háború
#72772

dokumentum

A dokumentumfilm egy fiatal történelemtanárról szól, aki "mellesleg" megszállottan gyűjti gyerekkora óta a legkülönbözőbb háborús relikviákat. Mára magánmúzeumot létesített... több»

Rendező: Helényi Tamás

Az Út, amelynek lelke van - A Magyar Zarándokút
#72773

dokumentum

A film a Magyar Zarándokutat mutatja be, megfogalmazva az úton járás egyik alapgondolatát: a nyitottságot. Mindenkit szeretettel várnak vallástól, világnézettől, ideológiától,... több»

Rendező: Vörös Tamás

Kismadár
#72774

NA Kismadár  (2001)

rövidfilm

Vásári forgatag. Gólyalábas bohóc. Meg az elszabadult gondolatok, melyek ebből az alaphelyzetből indultak ki...

Rendező: Kun Simon Kristóf

Az aszteroida-küldetés
#72775

dokumentum

A gyilkos aszteroidák a science fiction régi szereplői. Az Oroszország felett felrobbanó tűzgolyó emlékeztette a világot arra, hogy ez a fenyegetés valós. Mit tehetünk? több»

Csak egy kutya
#72776

játékfilm

Fiatalok kószálnak céltalanul a Belvárosban. Az egyik lány felcsíp egy pasast egy presszóban, majd fel is megy a lakására. Minden a szokásos forgatókönyv szerint menne, ha nem lenne... több»

Alázatosan jelentem
#72777

dráma

A második világháború előestéje. Benedek Zoltán őrnagy maga a megtestesült szolgálati szabályzat. Érzelmeit csak Anna, öccse özvegye felé mutatja ki. Az ezredben kommunisták ellen... több»

Kizárt a párt
#72778

dokumentum

1988 április 9-én, egy jó hónappal a májusi pártértekezlet előtt, a Központi Ellenőrző Bizottság határozata alapján kizárták a pártból Bihari Mihály politológust, Bíró... több»

Rendező: Szobolits Béla

Millenáris Teátrum - Tabányi Mihály és vendégei
#72779

zenés

Közreműködik: Bartos Gyula - billentyű; Érsek Márton - gitár; Ullman Ottó dob; Horváth József Plútó - bőgő; Tercs Ferenc - basszusgitár; Bódi Gyula - harmonika; Mezei Gábor -... több»

Rendező: M. Nagy Richárd

Tickety Toc - Strandolunk!
#72780

animáció

Eljött a strandolás ideje, Tik-Tak falva lakói a tengerpartra kirándulnak. Megszerel önfelfújó hajója azonban egy lakatlan szigetnél tönkremegy, így veszélybe kerül, hogy Tommy és... több»

Rendező: Jin-yong Kim