Filmek

Legjobb filmek

Saját filmes lista készítése
Három nővér
#72781

Olga, Mása, Irina és a bátyjuk, Andrej egyedül maradtak apjuk halála után az isten háta mögötti orosz kisvárosban. Próbálják meggyőzni magukat, hogy van értelme az életüknek, de... több»

Boszorkányper az akadémián
#72782

dokumentum

Dr. Sánta Kálmán beírta a nevét az ideg és elmegyógyászat történetébe. 1939-től volt a Debreceni Egyetem idegklinikájának vezetője, rendkívül nagytekintélyű professzor, az... több»

Rendező: Méry Zsuzsa

Vonat
#72783

NA Vonat  (2008)

dráma | rövidfilm

Vannak ilyen pályaudvarok. Alig néhány vágány. Egy kisfú figyeli az átrobogó szerelvényt. Fény villódzik a vagonok teste között. Aztán a végeláthatatlan zakatolás egyszeriben... több»

Rendező: Can Togay

Szereplők: Lénárt István, Pyszny Zsombor

Kicsimarapagoda
#72784

rövidfilm

A színházi súgó felesége 12 évi próbálkozás után végre teherbe esik. Szilveszterkor nagy, bohém társaság ünnepli a születendő babát és az új évet.

Magasfeszültség
#72785

játékfilm | rövidfilm

Egy Alföldi falu határában idegenül léteznek egymás mellett a high-tech üzem dolgozói és a közeli cigányputri lakói. Pedig mindkét közösség elektromossággal foglalkozik. Az egyik... több»

Egy festőművész útinaplója
#72786

dokumentum

Ma Anton Molnárként jegyzi képeit a fetőművész, aki Molnár Antalként született Budapesten. 1988-ban egy évvel a rendszerváltás előtt - ezt persze ő sem tudhatta még - két pici... több»

Rendező: Peti Györgyi

Ördöglakat
#72787

rövidfilm

A magánnyomozó lakásában katonás fegyelem uralkodik, a lakók minden percét házirend szabályozza. Ezt az írón kívül még egyvalaki nem tudja elviselni: a főbérlő kisfia.

#72788

NA Dosage II  (2004)

dokumentum

Hat történet és inspiráció a csúcsmászás és a bouldering világából. több»

#72789

zenés

A film az Exaltasamba nevű brazil zenei formáció egyik zenei albumának koncertjét tartalmazza.

Mária Terézia - Egy uralkodónő hagyatéka
#72790

dokumentum | történelmi

Mária Terézia alatt az osztrák császárság felvirágzott. Dicsőséges, modern, és gazdag országának emlékei a mai napig láthatók Ausztria-szerte. A schönbrunni kastély hűen... több»

Rendező: Georg Riha

Szereplők: Andrea Eckert

Föl a motorra és adjad neki
#72791

dokumentum

Az NDK és Magyarország között 1967-ben létesült munkaerő-együttműködési szerződés. Szakmai gyakorlatszerzés és nyelvtanulás céljából, s főként kalandvágyból utaztak ki a... több»

Rendező: Uhrin Tamás

#72792

dokumentum

Romulus Whitaker, a neves kígyókutató és természetvédő ezúttal a sárkányokról szóló legendák nyomába ered. Kalandos nyomozása során találkozik a rettegett komodói sárkánnyal,... több»

Betlehemi királyok
#72793

filmetűd

József Attila versének megzenésített változata.

Rendező: Kertész Pál

Szereplők: Karády Katalin

Tokaji
#72794

NA Tokaji  (1999)

dokumentum

A tokaji bor és borvidék történelme, földrajza.

Rendező: Csillag Ádám

#72795

dráma

Egy fiatal pár kapcsolatába nyerhetünk bepillantás, amely kapcsolatban szinte a legkülönbözőbb érzelmeik bukkannak felszínre. több»

Nagyon sok türelem kellett hozzá, nem is bírtam egyszerre végig nézni. Igazából ezt a fajta történetet már egy csomószor láthattuk, jobb, kevésbé jobb változatokban. A különbség annyi, hogy ebben jó színészek játszanak. :)
A vadászat királyai
#72796

dokumentum

Az oroszlánok előszeretettel vadásznak falkában, s az összehangolt, a csapat erejére építő támadások az esetek döntő többségében eredményesnek bizonyulnak. De ha a falkában való... több»

Játék-film
#72797

dokumentum

Ebben a filmben olyan kézművesek portréja rajzolódik ki, akik a legbecsesebb tárgyakat, a gyermeki lélek fejlődésére legnagyobb hatással lévő játékokat készítik. A népi... több»

Rendező: Péterffy András

Természeti világ – hópárducok
#72798

dokumentum

Dokumentumfilm Pakisztán hópárducairól; a két éve készülő dokumentumfilm az eddigi legrészletesebb felvételeket tartalmazza erről a nehezen megtalálható macskáról. több»

#72799

dokumentum | életrajzi

A dokumentumfilm arra keresi a választ, mi a közös azokban az alkotókban, akik akár nem a saját nyelvükön is képesek maradandót alkotni. több»

#72800

családi | dokumentum

A Vezúv hamuja által konzervált pompeii csontvázak kétezer éves titkokat őriznek. Pontosan hogyan haltak meg ezek az emberek? De ami még fontosabb: hogyan éltek? A filmben bemutatott... több»