2024.04.03 23:48 Piczil Zsolt Olvasottság: <100x
0

A szintetikus szerelem szép, és nem műanyag ízű. 3. helyezett.

A Holnapolisz kb. olyan gyerekfilm, mint a Zathura – Az űrfogócska, csak egy hangyányit eredetibb a története. Viszont a mondanivalója annyira szájbarágós, leegyszerűsített, hogy emiatt is kiestem az egyébként remek látvány élvezetéből. A másik, ami miatt első nézésnél megdöbbentem, az az 50 éves George Clooney, aki egy 10 éves kislánynak kinéző robotba szerelmes. Igaz, a találkozásukkor még ő is csak 10 éves volt. 40 év várakozás, nem mind hiába, mert a történet végén a „lány” is megvallja érzelmeit. Sajnos ez a jelenet sem sokkal emelkedik ki az egyébként középszerű filmből, de mivel gyerekfilm, ezért kellemesebb a benyomás, mint azok a művek, amik (eszembe jutottak, de) nem kerültek fel a magánversenyem alsó dobogójára. Akik kimaradtak:

Metropolis: Talán az első android női utánzat, viszont őt csak Rotwang tudós alkotja meg a szeretett nő hasonmásának, ráadásul csupa negatív gondolattal. Az ifjú ember szerelme is csak addig tart, amíg ki nem derül a turpisság.

A szintetikus szerelem szép, és nem műanyag ízű. 3. helyezett.

Ex Machina: itt is egyoldalú a szerelem, és a „női” „tag” nem is szimpi nekem.

The Machine: (persze) itt is egyoldalú a szerelem, bár a dögös szöszi sokkal szimpibb, de hát mit tegyünk, a Doki csak húzódozik, húzódozik.

Cloud Atlas: kifejezetten ingerlően buta a „zöld szóját” szürcsölő android lány, akire később egy egész VALLÁS épül. Egyébként ez végre viszonzott szerelem, az Ellenállás ifjú katonája belezúg a butaságokat motyogó kirakatbabába. Egy remek költői film kevésbé remek és csak kicsit költői pillanata ez. A Holnapolisz ennyiben is „jobb”, ott egy erős közepes film KICSIT jobb pillanata a robot L'amour.

Natural City: teljesen elbaltázott film, pedig a hivatalos szerető android nő leépülésében nagy dráma lehetőség van, amit rossz ábrázolással, ritmussal agyoncsaptak.

A.I. artificial intelligence: ebben a filmben meg tényleg csak annyira érintőleges a szexualitás hogy már csak azért sem rakhattam dobogóra. Pedig Jude Law plasztik selyemfiúja megért volna többet is a történetben.

73 Holnapolisz  (2015)

akció | családi | fantasy | kaland | misztikus | sci-fi

A kiábrándult egykori csodagyerek, Frank (George Clooney) és egy optimista  tinédzser Casey (Britt Robertson) veszélyes útra indulnak, hogy feltárják egy rejtélyes, a tér és az... több»

0