Közösség

Vélemény:

85 Vissza a jövőbe III.

(1990)

Vissza a jövőbe III.

Lost Silver Book   2016.09.07 21:51
0

A legjobb az időutazós filmek között! Gyerekként megszerettem és azóta sem szerettem ki belőle. A klasszikus filmek gyöngye. Két magyar szinkron is készült hozzá, így akik most szeretnék megnézni, azoknak ajánlom, hogy az eredeti régi magyar szinkronnal nézzék meg, ne az évekkel később felvett élettelen szinkronnal, amiben a hangjáték lapos. A film több szempontból is zseniális a kisebb hibái ellenére, de ezt a zsenialitását már a cím is sugallja, ami nagyon eredeti: "vissza a jövőbe" ugyanis ez két teljesen ellentétes irányú dolog, amit összekapcsoltak, vagyis a lehetetlent testesíti meg, amit meg is valósított a trilógia: az egész emberiség szívének a megdobogtatásával. A film poénos, a karakterek szeretni valók, tele van kalanddal, és változatos helyszínekkel. Gyereket-felnőttet egyaránt elvarázsol a trilógia a westend tájakkal, a jövőbeni repülő autópályáival és a régi autósmozis hangulattal, de még sorolhatnám. Van benne a lepukkant autótól, a gőzmozdonyon át, a repülő légdeszkáig minden! Ez pedig mind-mind nagyon sok filmkészítő fantáziáját indította be azóta. Időtálló trilógia, alap darab. KÖTELEZŐ MEGNÉZNI! :) - - - - - A 3. része a trillógiának lehet a gyerekek kedvence szerintem. Nekem az volt. Westend és indiánok! Ki ne szeretné ezeket? A kis zilált fejű Doki, a "nyuszi" McFly és egy világot minden irányból csak csodálni tudó hölgy, egy előre megírt sírtábla... Fantasztikus ahogy vegyíti a film ezeket az elemeket. Kedves, izgalmas, bájos: minden korosztálynak!