Közösség

Vélemény:

 

72 Parkoló

(2014)

Parkoló

 
szucszoli   2016.11.13 13:12
0

Egyáltalán nem a film tempójával van a gond. Leginkább azzal, hogy nem lett több egy egyszer nézhető filmnél, ami bár nagyon hangulatos, kiváló operatőri munkával, és nem utolsó sorban jó színészi munkával operál... (meg persze nagyon jó volt látni a csodálatos Sam Rockwell magyar hangját élőben megtestesülve :) ...csak hát sajnos nem áll össze egy erőteljes koncepcióvá.

Volt egy kreatív ötlet, ami a film felétől, 2/3-ától elfogyott és gyorsan "annál az autós jelenetnél" a Szervétnek bele kellett rágnia a néző szájába azokat a dolgokat, amihez nem tudtak jó helyzeteket kialakítani.
Végül aztán a zárópercek teljesen összezavarják a nézőt és a történet drámai vonatkozását kidobják az ablakon, mert ezzel a lezárással megkérdőjelezhetővé válik, hogy volt-e bármi értelme annak, amire az egész film alapkonfliktusa felépült! Amitől próbálsz elvonatkoztatni, de nem tudsz, mert a szimbólumai hamar elfüstölögnek a levegőben.
Kár :S
..pedig ez a "a kisember Vs hatalom" hazánknak egy örök társadalmi problémája, amiből érdemes lenne már egy erőteljes hatású filmet csinálni!