Vélemény:

74 A Majomember

(2024)

Megláttam benne az egyediséget, nekem bejött az indiai John Wick

Harper   2024.12.07 11:31
3

Nekem bejött ez az egész indiai John Wick dolog, bár kellett hozzá egy jó félórás akklimatizáció, míg megtetszett. De szó, ami szó, Dev Patel belejön a dologba mind rendezőként, mind pedig főszereplőként, és a film kb. a harmincadik perctől érezhetően feljavul. A főhős, Kid (Dev Patel) édesanyja megölése miatt készül bosszúra két helyi hatalmasság ellen. Egyikük egy szektavezető, vallási szimbólum, politikai szereplő, másikuk pedig rendőrfőnök. Kid azonban gondosan eltervez mindent: amellett, hogy majomemberjelmezben csupasz öklű bunyós lesz, hogy pénzt gyűjtsön a bosszúhoz, megpróbál beépülni egy helyi alvilági szervezetbe is, hogy közel kerüljön célpontjaihoz. Első kísérlete azonban kudarcot vall, ám a második előtt egy buddhista közösség segíti őt. Végül lecsap, és győzelmet arat. A Majomember rengeteg jó bunyóval szórakoztat bennünket, és temérdek színvonalas akciót is kapunk. Tocsog a vérben minden jelenet (finnyások ne nézzék), de hősünk töretlenül harcol mindvégig. Nem tehetek róla, de engem megvett a film, a végére egyik kedvencemmé vált. Merészen 5 csillagot adok rá, mert szerintem igazi különlegesség a maga nemében. Biztos, hogy harmadszor is megnézem hamarosan.