Közösség

Vélemény:

79 Dűne: Második rész

(2024)

Frank Herbertnek tetszene

Harper   2024.03.06 14:27
3

Miután saját blogomon már szántam egy posztot ennek a különleges filmnek, itt inkább a film hátteréről írnék. Dűne atyja, az újságíróból lett regényíró Frank Herbert 1986. február 11-én hunyt el Wisconsinban. Nem ismerhette meg sajnos a Villeneuve-féle megfilmesítést, de szerintem tetszett volna neki. A Dűne története egy különleges fantáziavilágot mutat meg, melyben el lehet merülni, és az ember könnyen átadhatja magát a sztori sajátos atmoszférájának. Villeneuve sikeresen tudta megragadni ezt a légkört, egy akciódús és nagyon látványos filmmé formálva azt. Ráadásul kitűnő szereplőgárdával is dolgozhatott: a Timothée Chalamet, Zendaya, Rebecca Ferguson trió hitelesnek tűnik a kulcskarakterekben, az új szereplők pedig, Austin Butler (ifjú Harkonnen harcosként), Lea Seydoux (mint Bene Gesserit kém) és Florence Pugh (mint a császár lánya) feldobják a végeredményt. A hatalmas homokférgek száguldásai, a gigantikus Harkonnen aréna és a monumentális űrhajók valósággal elbűvölik a nézőt a mozi kínálta eszközök mellett. Mindehhez Villeneuve hangeffektjei társulnak, fokozva a misztikus hangulatot. Értékelés: 4,5-5 csillag. Egyszerűen látni kell!

Asztalosmester 2024.03.06 16:05
1

Nagyon tetszett az első rész, izgatottan várom, hogy lássam a második részt is :)