Vélemény:

54 Amikor leszáll az éj

(2024)

A filmértőket fel kellene #1

tmotm   2024.09.08 00:11
0

Offtopic: Van egy jégkészítő gépem, ami kidobott három összefagyott jégkockát. Szóval, még a jégkockák is előbb kapnak édeshármast, mint én. Foglalkozzunk a filmmel, ami jó. Tudom, hogy Nick Cage rendesen elk*rta a karrierjét (lehetne gyerekbarát tartalom is, de nem), de látszik rajta, hogy szeretne visszatérni. Ez a film, bármit is mondjon a sok megélhetési filmszakértő (akik miatt én is félve álltam neki [más is kezdi úgy érzeni, hogy jobb lenne ezeket a filmkritikusokat inkább leküldeni a bányába, mert manapság már inkább csak sz*r, ami kifolyik a szájukon?]), egy nagyon jó kis mozgókép (próbáljuk kerülni a szóismétlést). Annak ellenére, hogy Cage-dzsel akarják eladni, valójában ő csak a film 1/3-adában szerepel, de ez nem is baj, mivel a fiatalabb színészek is jók, illetve a szörnyeket is sikerült úgy megkreálni, hogy bizonyos jeleneteknél a salakanyag nagyon próbál távozni a szervezetedből. Bár mindannyian tudjuk, hogy a jump scare már csak egy olcsó húzás, de itt sikerült egy olyan jelenetet is megalkotni, amire az asszony (aki még szó szerint egy ilyenen sem ijedt meg) is felsikoltott. Szóval, én azt mondom, hogy nyugodtan állj neki a filmnek. Ne várj tőle horrortöténeti megváltást, de sokkal jobb, mint amit a kritikusok és az önjelölt filmértők (tényleg van különbség a kettő között?) mondnak róla!