Közösség

Vélemény:

61 Farkasember

Vérszegény vérfarkas

Eastern79   2025.01.20 20:21
1

Mindig is kedveltem a vérfarkasos filmeket, és nagy bánatom, hogy ez sajnos nem lett jó. Úgy esett, hogy tök egyedül ültem a moziteremben, mert a délutáni vetítésre rajtam kívül senki sem váltott jegyet, és az a helyzet, hogy egyáltalán nem féltem, még a kósza libabőr is elkerült, mint logikus gondolkodás az egyszeri horrorfilmszereplőt. Pedig egyáltalán nem indul rosszul a mozi, megvan az atmoszféra, a hangeffektek kivételesen jók, ám az első fél óra után valahogy elveszíti a lendületét, pedig becsületesen próbálta egy kicsit más szemszögből, egészen pontosan a vérfarkasokéból megmutatni a folyamatot, de valahogy szétesik az egész. A vizuális effektek és a hangok kifejezetten jók ellenben a sztorival és a szereplőkkel. A feleség egy idegesítő mélabús nebáncsvirág, a kislány egy apafüggő anyámasszonykatonája, és kb. nincs is több szereplő a főhősön kívül, csak az ideig-óráig veszélyt jelentő szörnyeteg. Sokkal több lehetőség volt ebben, mint amit sikerült megvalósítani, és ez érződik is rajta. Ha jobban kibontják magát az átalakulást, és növelték volna a horrorfaktort, akkor sokkal ütősebb lett volna, mert még a történet „nagy csavarját” is sikerült egy mellékes ténnyé lealacsonyítani. Kihagyott ziccer sajnos.