Közösség

Vélemény:

37 Finom

(2025)

Finom volt...

Bafam   2025.03.11 14:54
0

Tegnap volt két nagy munkám között egy kis szusszanásnyi időm, és úgy gondoltam, megnézem ezt a német filmet, mert ajánlották barátaim, hogy eléggé érdekes, főleg a film befejezése tartogat némi váratlan fordulatot, szokatlannak tűnő meglepetést. Be kell, hogy valljam, nem bántam meg, hogy megnéztem. Eléggé le tudott kötni, végig a film alatt volt valami feszültség, volt benne valami kiszámíthatatlanság, előre nem várt cselekmény. Abszolút szakított a szokásoktól. Úgy látszik, hogy ezek a Fritzek megtanultak filmet készíteni. Egyébként, ha nem mondják, hogy német film, a fejemet tettem volna rá, hogy ez egy ízig-vérig francia alkotás. De nem francia, hanem német. A történet egyszerű: egy cselédlány, Theodora (Carla Díaz) elszegődik bentlakásos házvezetőnek egy dúsgazdag házaspár, John és Eszter luxusvillájába. A házvezetőnő manipulatív eszközökkel hatalmába és irányítása alá vonja a mit sem sejtő párt és annak két gyermekét. De mire Eszter észreveszi, hogy Theodora áldozatává váltak, addigra már késő, mivel az egész családot felfalja az elnyomottak keserű szájíze...