Vélemény:

73 Star Wars - Az ébredő Erő

(2015)

Star Wars - Az ébredő Erő

Piczil Zsolt   2025.03.14 14:16
0

Átlagos film, azért nem olyan rossz, mint sokan állítják. Szerintem a Disney-nek (korábban Lucasnak) sikerült a mesterterve, generációkat újrafertőztek a lézerkardok világával. Én legalábbis úgy látom, a cosplayerek (rajongók) világában ugyanúgy vannak Luke, Anakin, Rey alakok, mint Vader, Kenobi, Kylo figurák. "Jóól vaaan ifjú Skywalker", terjedjen a kórság! Ami tetszett: a Falcon úgy repül, mint egy álom. Nem csoda, hogy a mozi spotba is az egyik repülőjelenet került bele. Daisy Ridley remekül játszik. Abrams a történetben odafigyel arra, hogy Rey karaktere, aki egy sivatagbolygón élt, mindig rácsodálkozik másik planéták szépségére. Szerencsére ezt a részt még az átkozott Rian Johnson (rendező) is továbbviszi a folytatásban. Ami nem tetszett: azzal együtt, hogy nehéz egy legendát folytatni, vagy előzményt adni hozzá (Lucasnak sem ment), nem valami acélos a folytatás története. A teljesen férfi (maszkulin) Finn olyan hamupipőke sablonba van zárva a woke indíttatás miatt, hogy rossz nézni. Ez az erős nő - gyenge férfi póz nagyon rosszul áll a filmnek. A Halálcsillag(bolygó) instant, belülről való felrobbantása annyira elcsépelt és ötlettelen, hogy még Abrams is reagál rá. "Felrobbantjuk belülről, az úgyis mindig bejön" - by Han Solo. Egyébként én ki lettem volna békülve, ha ilyen taktikai "langyos víz" szinten ment volna le a teljes trilógia, csak hát jött az utolsó (sehonnai) Jedik.