Közösség

Vélemény:

76 Hamupipőke

(2015)

Legyünk mindig bátrak és kedvesek

Timon   2025.03.19 22:19
0

A korábbi Disney-élőszereplősök egyik legszebben kivitelezett filmje ez. A 2010-es Alice Csodaországban többnyire sötétebb, itt-ott morbid hangulatba kapcsolt, a Demónáról tudjuk, hogy milyen, az sem feltétlenül a bájos oldalának köszönheti a sikerét. Ennél viszont különösen nem voltak gondok az aranyosabb, szívhez szóló történetmesélés kivitelezésében. Még újrafeldolgozásként sem, ez áll mind közül összességében a lehető legközelebb az eredeti rajzfilmjéhez, és valahogy különösen tetszett. Végig őszinte, aranyos, bájos, szép a látványvilága, és a zene, dalbetétek is a helyükön vannak. Itt is utáltam a gonosz mostohát, mondjuk a színésznő itt egy kicsit túl merevnek tűnt ebben a szerepben. A Hamupipőke nevének eredete is rendben volt számomra, meg aranyos, ahogyan az egerekkel is milyen kedves. Egyébként tényleg áldásos az, ha valaki az élete során bátor és kedves. Lényegében ez segített neki abban, hogy a herceggel összejöjjön. Majd csaptak is hetedhét országra szóló esküvőt, lakodalmat, és boldogan éltek, míg meg nem haltak, meg persze élnek odaát. Imádom a happy endet még úgy is, hogy nagyjából tudom, mi lesz a vége, ez van. Kiszúrtam egyébként a stáblistán, hogy a gúnár-hintóst egy magyar férfi alakította, nevéből ítélve. :) Direkt mára időzítettem, hogy megnézzem a filmet, mert mostanában Disney-élőszereplős maratonon is vagyok, és pont ma lett 10 éve, hogy nálunk bemutatták. 10/10