Sokszor láttam már, nem tudom megunni. Olyan, mint az Ál/arc. Minden a helyén van. A színészi alakítások kifogástalanok a filmben. Végig pörgős, izgalmas. Mai szemmel nézve lehet ugyan sablonosnak mondani, de ne feledjük, hogy ez közel 30 éves film. És amikor készült, akkoriban nem nagyon tudok vetélytársát emlegetni ebben a műfajban. De szerintem most megnézve is szuper mozi. Aki szereti az akciófilmeket, ne hagyja ki!
Zseniális akciófilm Nicolas C főszereplésével. Igazi klasszikus akciófilm. Aki nem látta az nem tudja mit hagy ki. A 90-es évek egyik legjobb filmje.
Ed Harris és Nicholas Cage teljesen hitelesen játszotta a rá szabott szerepeket. Izgalom felsőfokon,és kissé megható a vége. Nekem tetszett,kellemes kikapcsolódás.Szerethető a jó és a rossz is,hiszen mindkettő az elveiért,és az igazáért küzd.
Többször is megnézhető összetett izgalmas film, a karakterekhez fantasztikusan jól kiválasztott parádés szereposztással.
Sean Connery és Nicolas Cage elintézte, hogy remek hangulata legyen ennek a filmnek. Ez a film ha lehet még inkább elérte, hogy rajongjak érte. Eleinte a bemutató alapján nem dobtam el magam de megnézve a filmet nem bántam meg.
Ez aztán akciófilm a javából!Az egyik valaha volt legjobb! Egy percig sem unatkozunk. A történet tökéletesen van összerakva. Sok olyan film van manapság ahol a főhős sem szimpatikus, nem hogy a főgőnosz. Na itt éppen ellenkezőleg. Mindenki szerethető... Több
Hiába telt el több, mint 20 év, a filmnek még mindig helye van a legkiválóbb akciófilmek dobogóján. Elsőosztályú szereposztás, igényes cselekmény, kiváló karakterek. Halhatatlan darab.
Nicolas Cage remek színész, de ebben a szerepben kifejezetten pocsék volt számomra. A történet is olyan klisés volt, mint egy falusi fröccsöntő mester műhelye. Ed Harris próbált keménykedni, de a forgatókönyv utolsó jelenetei a nyaka köré csavarodtak, és... kasztrálták. Sean Connery meg bemutatta ugyanazt a pózt, amit jóval később Michael Fassbender is produkált: „rohadtul sármos vagyok, ezért BÁRMIT csinálok, az LEGENDA”. A nézők többsége viszont drámaibbnak gondolja a zuhanyzós mészárlást, mint a Platoon film egészét, ezért én nem is írok többet erről a témáról. Unaloműzőnek viszont jó.
Fiatalon meg imadtam es minden idok egyik legjobb akciofilmjenek tartottam, most 35+ ujranezve azert mar sokkal inkabb csak Ed H es Sean C miatt eri meg megnezni, mert minden mas tipikus Michael Bay-es, amit mar lattunk mashol. Van robbanas, uldozes,... Több
Nem csupán azért szerettem mindig ezt a filmet, mert jártam a San Francisco-i öbölben található sziklán – mely egyébként a spanyol alcatrasos, azaz pelikánok kifejezésről kapta a nevét –, hanem azért is, mert a 90-es évek egyik sikerfilmjeként valóban egy nagyon színvonalas és izgalmas akciófilm. Ráadásul a szereplőgárdában ott vannak kedvenceim is: Sir Sean Connery, Nicolas Cage, Ed Harris, Michael Biehn és David Morse. A sztori is megnyerő: adott egy igazát kereső amerikai tábornok, aki magánakcióban elfoglalja a sziklát, és megzsarolja a kormányt azzal, hogy biológiai fegyvereket vet be San Francisco ellen, ha nem kárpótolják a vezetése alatt elesett katonák családjait. Nemes cél, de mégis csak ő a rossz fiú. Kommandósok indulnak ellene, két különleges figurával: a tudós Goodspeed (Nicolas Cage), aki mellesleg egyben FBI-ügynök is, és az angol kémként 27 éve raboskodó Mason ügynök (Sir Sean Connery). Párosuk határozottan feldobja a filmet. Az egész egyszerre izgalmas, vicces és látványos.
Gyerek korom kedvenc filmje. Láttam már vagy 30-szor. A filmzene pedig őrült jó! Azok a 90-es évek...