Agancs

Agancs

Antlers
pj19

Egy oregoni kisvárosban élő tanár és testvére élete teljesen összefonódik egy hallgatóéval, aki sötét titkokat tartogat számukra.

(csd)

Rendező: Scott Cooper
Ország: Amerikai Egyesült Államok, Kanada, Mexikó
Premier: 2021.10.11. | Disney+ (2022.06.14.)
Keri Russell

2025.01.20 Edit395284

Hát megnéztem az Agancsot, a végére durva lett, de legalábbis happy end, vagyis vannak túlélők, ami nekem szimpatikus, és igazságosabb befejezés!!

Szóval nekem végül is bejött a film, annak ellenére, hogy minden horror egy orbitális anatómiai b*romság (kannibál bullshit, akarom mondani deer-humanoid shit), némi indián őslakosok mitológiai bosszúálló démonjaival fűszerezve+kábítószeres b*rom átalakulása egy szörnnyé, amelyek spirituálisan léteznek, de nem tudnak fizikai testet ölteni, pláne nem egy félig ember, félig szarvas pusztítót és kannibált! Bocsi, de nem tudtam megállni egy kis spoileres kritikát, viccesre véve innentől az isteni igazságszolgáltatást, hogy amint vetsz, úgy aratsz! Ezzel együtt én egy jó alkotásnak éltem meg 2025. január 20-án, kora reggel, persze ez a történet is nehezen indul be, és igazából 40-45 perc után kezd elképesztő lenni és horrorisztikus, addig inkább el van mesélve az érdekes előzmények sorozata, szóval szerintem ez egy jó, de nem tökéletes mozi, kikapcsolódás, 10/8-9. nálam az értékelés itt 4 csillagos értékű! Abszolút ajánlható kategória, ne hagyjátok ki!

2022.01.07 Kóborló

a nap véleménye

Egy régóta várt horrorfilm

Kevés olyan horrorfilm jut az eszembe hirtelen (és még kevesebb, ami annyira fel is keltette az érdeklődésemet) mint anno ennek a filmnek az előzetes, amit már, több mint egy éve láttam. Persze rengeteg film megjelenését tolták már el a koronavírus m... Teljes kritika

2024.12.12 Artemisia

Belső félelmek

Scott Cooper Nick Antosca The Quiet Boy című művét adaptálta az Agancs formájában. A film egyik producere Guillermo del Toro volt, és az oregoni kisvárost rettegésben tartó, mitológiai horrorlény mintha csak del Toro világából lépett volna elő. Egysz... Teljes kritika

2022.03.05 Eastern79

Indián mítosz light

Guillermo del Toro helyett Scott Cooper ült a rendezői székbe, a mexikói rendezőzseni pedig producerként bábáskodott a produkció felett, és sajnos ez a csere nem tett jót a filmnek. Még így is érezhető del Toro hatása, leginkább az atmoszférát tekintve, ugyanis sötét tónusú gyönyörűen fényképezett képkockái remekül adják vissza Oregon erdeinek vad erejét illetve az egyre növekvő, bár rosszul adagolt feszültséget. Karakterdrámának túl rövid, horrornak pedig kissé vérszegény és ötlettelen pedig a wendigo legendája remek alap ugyanis eddig nem sok filmben találkozhattunk vele és mivel egy ma is élő indián mítoszról beszélünk alaphangon is rendkívül misztikus és félelmetes. A horror elemek kimerülnek a megcsonkított hullák bemutatásában és néhány mészárlós jelenetben amelyek a sötét és a gyors vágás miatt szinte követhetetlenek, a szörnyet ráadásul csak a film végén láthatjuk teljes életnagyságban, akkor is egy barlangban meglehetősen gyér fényviszonyok mellett habár még ennek ellenére is minden elismerésem az alkotóké hiszen az Alien anyakirálynője óta nem láttam ennyire kidolgozott, rémisztő és valósághű kreatúrát. A befejezés sajnos nagyon össze lett csapva, mintha a végére elfogyott volna a lendület. Meglehetősen nyomasztó hangulatú misztikus horror jó alakításokkal, kifogástalan technikai kivitelezéssel és sajnos többé-kevésbé akadozó rendezéssel. Kihagyott ziccer.

A film felvételeit Kanadában, egy bizonyos Hope nevű kisvárosban rögzítették. Annak idején ugyanebben a városban forgatták az 1982-es Rambo - Első vér című filmet is.Szerző: Kóborló

A film premierje a Los Angeles-i Beyond Fest filmfesztiválon volt 2021. október 11-én. Szerző: Kóborló

Értékelés: 6.8/10
(2021. 12. 30.)
Minden hiányossága ellenére az Antlers egy igenis jó horrorfilm, egyszerűen csak éppen hogy egy szalmaszállal jobb a teljesen átlagos szörnyes horroroknál. És ez azért is bosszantó, mert benne volt a lehetősége egy sokkal jobb és emlékezetesebb horrorfilmnek, ami végül sajnos elmaradt. Több