Fekete mise

Black Mass

2024.10.27 Kanócpapa

Hááát, láttam már jobb maffiózós filmeket is! Épp egy pár hónapja olvastam könyvben a sztorit, gondoltam, megnézem filmen is. Erős közepes a történet (tudom, hogy igaz történet alapján készült, de akkor is!), a színészek furák. Depp sminkje nem sikerült túl jóra szerintem. Szóval egyszer nézős film.

2016.08.05 mamiéstöti2

Kicsit vontatott nem igazán gengszter film, a nagy igazságra próbál rávilágítani több-kevesebb sikerrel. Depp mellényúlt egy kicsit, mint már oly sokszor.......

Megnéztem, de ugyan minek.....valahogy hamiskás az egész, és nem tetszett benn Depp alakítása sem. Szörnyű volt a maszkja! Vontatott, olyan élettelen alkotás... Időpocsékolás!

2015.11.16 dulkap

Kissé a csalódás a film. Egyrészt nincs semmi hangulata, ami pár korabeli zenével javítható lett volna. Illetve sajnos sokkal inkább szól a film John Connoly karakteréről, mint Jimmy Bulger-éről. Akit egyébként zseniálisan alakít Depp, aki végre oly... Több

2019.02.25 Thibo84

Nehéz döntenem erről a filmről, hogy milyen értékelést adjak neki, ezért adok neki közepest. Mert vannak benne jó színészek és olykor az események is igen nagy lendületet adnak a történetnek, de voltak nyomasztó és lassú tempót diktáló részek, amikor... Több

2024.08.25 Ahoj poplacsek

7/10 – átlagos bűnözős, átlagon felüli szereposztással

A film megtörtént alapon mesél nem túl izgalmasan, de nem is rosszul egy dél-bostoni pszichopata tahóról. A főszereplő Johnny Depp, ő a többiekhez képest szerintem elég közepes teljesítményt nyújt, kb. 3-4 jellemvonással leírható karaktert alakít robotikusan és némileg megfáradtan. Viszont van még egy csomó jó, nála jobban játszó színész a filmben, úgyhogy miattuk megér egy nézést. A sztori viszont lehangoló, nagyon kisstílű, a 90-es évek zsenge magyar maffiaügyeire emlékeztető. Van ez a gépies gyökér, Jimmy Bulger, egy külvárosi rossz csávó, aki felismeri, hogy FBI informátorként bevonhatja az FBI-t, hogy segítsen megtisztítani a területét az olasz maffiától, hogy ő átvehesse. A film közben megtekinthetjük, hogy játszik-e szerepet a szenátor tesója a bűnözői karrierje alakulásában, illetve a nyomozóirodánál a tartótisztje belebukik-e abba, hogy cserébe az információkért túl messzire hagyja menni Bulgert. Aki a két óra játékidő alatt egyféleképpen néz, egyféleképp pszichopata, kicsit olyan, mintha az erőteljes maszkírozás megakadályozta volna Depp-pet abban, hogy változatosabb mimikát mutasson be. Hibái ellenére azonban nézhető darab, a látszólag összetett sztori pedig valójában faék egyszerűségű és könnyen követhető.

2017.08.30 Deku

Szerintem erősen erőltetett film volt, nem láttam benne semmi értelmeset sem. Engem konkrétan lehúzott és untatott a film. Hiába kerestem a végéig valami értékelhetőt benne nem leltem.

2019.08.17 Fekete Gandalf

Szép és merész kísérlet volt feltámasztani ezt a stílust és megpróbálni összehozni egy kemény, igaz történeten alapuló gengszterfilmet, amiről azt hitték, hogy nagyot fog szólni és lapon említik majd a klasszikusokkal, de messze elmaradt az igazi nagyoktól és köznapi értelemben is éppencsak egy közepesre volt elég.

2016.02.09 hsanya182

Talán annak fog tecceni aki szereti a gengszeterfilmeket, pénz, zsarolás, erőszak. Johnny Depp remekül játsza a szochiopata maffiózót, remek a film összetétele is, inkább egy megtörtént esemény kiváló drámai alkotása, minthogy akciófilm lenne! Érdemes megnézni, visszaadja a lényeget :)

2019.09.25 ZeroHero

Ahh, micsoda elpazarolt lehetoseg... Remek sztori, ami iagz torteneten alapszik, egy valamikori remek szinesz, tehetseges mellekszereplok... A film megis annyira streil, unalmas es vontatott, h nekem, mint krimirajongonak is fajdalmasan nagy kuzdelem volt vegignezni. Sajnos senkinek nem ajanlom.

2017.05.25 MP170506

Érdekes sztori volt, de nekem kicsit vontatott lassú. Maga a történet jó volt, csak a kivitelezés nem volt profi. Johnny Deep alakítása kiváló, mint mindig!

2016.11.07 TribeBubu

Számomra olyan semmilyen volt ez a film. Minden szempontból jó volt a kivitelezés, de unalmasnak találtam. Valahogy nem tud lekötni az olyasmi, amiben csak ellenszenves figurák vannak. Lehet, hogy ez igaz történet és így történt, de egyszerűen nem tud érdekelni egy maffiavezér meg a simlis haverjai története.

2016.02.08 Nathan03

Jó film, tökéletes színészekkel főleg Johnny Depp alakítása kimagasló nem csalódtam benne. Talán ez a nagyon világos kontaktlencse kicsit sok volt, meg lehetett volna kicsit több akció de ennek ellenére jó kis gengszter film.

2016.04.22 Loborg

Összességében elmondhatom, hogy nagyon tetszett , bár kicsit tartottam tőle, mert az értékelései egyre romlottak, de végeredményben egy jó filmet láttam és Johnny Depp is remekül játszott benne (örülnék neki, ha mostantól csak legalább ilyen jó filmjei lennének).