Fekete hattyú

Black Swan

2024.04.22 Tomipapi

Hát az Isten tudja, mi is volt ez a film. Egy mindig szomorú, mosolyra képtelen lányt betesznek egy főszerepre. A film közben még az is kiderül, hogy erőteljes hallucinációi vannak. Végigküzdöttem a filmet. Megnéztem! Nem tetszett. Bocsika, hogy lehú... Több

2022.03.29 JRD

Újabb 3,5 csillag...

Nem vágtam bele nagy elvárásokkal a film megnézésébe, így különösebben nem is csalódtam. Egy szokványos történet a balett világából. Bevallom, a nagy tánc viszont nagyon tetszett függetlenül attól, hogy - bár rajongok a balettért - Portman mozgása nagyon darabos volt. Számomra egyszer nézhető mozi volt. De dönts magad! Szóval filmre fel, és jó szórakozást!

2019.02.12 mamiéstöti2

Mekkora hírverése volt és mellé mekkora sz*r. Reménytelenül unalmas és semmi értelme az egésznek.

2015.02.10 erare

Kiváló film. Remek a rendezés, remek a szereposztás. Portman megérdemelte az Oscart az alakításért. De valahol ijesztő képet is tükröz vissza számomra ez a film: milyen vékony hatát húzódik az őrület és az egészséges elme között. Vékony a fal, keskeny a híd...

2017.07.18 Deku

Nagyon elborult stílusa volt ennek a filmnek, kár volt érte a beleölt munka. Nagyon erőltetett és hatásvadász volt ez a film amit elvből nem szoktam szeretni.

Nem tudom értékelni ezt a semmitmondó,és eléggé laposra,unalmasra sikerült filmecskét. A balettozásért kap egy buksi simogatást Portman,de részemről ennyi.Nem volt hiteles.

2017.10.07 indingo

Összességében én sem éreztem annyira különlegesnek se a film, se Portman játékát. Balettozott benne, de nálam ez nem érne ekkora elismerést. A leszbikus vonal is erősen hatásvadász.

2019.01.10 dailyfilmsan

Nem kicsit érdemelte meg az Oscart Natali Portman. A film amúgy nem nagy szám nem történik nagyon semmi benne, de a lélektani hatása az nem semmi. Művészinek is fel lehet fogni. Nekem tetszett. Tudom ajánlani.

2023.09.27 Erik Csok

Mesteri film olyan hangulattal, hogy az fenomenális!

Nagyon-nagyon sok halogatás után sikerült most ezt a filmet megnézni. És ez a film, erre nincsenek szavak, mestermű! A filmnek a hangulata zseniális, nagyon magával tudja rántani az embert, ugyanakkor van néhány felkavaró jelenet, amik nem mindenkinek fognak jót tenni, ezért erős idegzetűeknek ajánlom. A karakterek kidolgozottak, érdekes a történet, és nem tudom besorolni a filmet egy kategóriába, mert van ebben minden, amit el lehet képzelni. Natalie Portman élete alakítását nyújtja, soha nem volt még ilyen erőteljes, mint itt ebben a filmben, pedig volt ott neki egy „Leon, a profi” és egy „V mint vérbosszú” is. Érdemelten kapta az Oscar-díjat. Mila Kunis és Vincent Cassel is jól hozzák a karaktereiket. 2010 legjobb filmje, aki még nem látta, és érdekli, az pótolja, én sem bántam meg, hogy megnéztem, bár erre a filmre is igaz, hogy nem jó nézni helyenként, annyira felkavaró és nyomasztó.

2022.03.28 harnas1207

Lehet, nem vártam tőle sokat, és ezért volt kellemes meglepetés, de egyszer mindenképp érdemes megnézni. Igazából 3,5 csillag a realitás.

2016.03.11 citizenfour99

Elképesztően jól ván ábrázolva már csak a film atmoszférája által is, az a koszos világ amely egy-egy produkció mögött lappang. A versenyszellem, a mások eltiprása önnön maximalizmusa végett. Fuh. Kegyetlen jó film, Natalie Portman hihetetlen nagysze... Több

2017.02.05 hszpp

Igazan jo alkotás,megérdemelt volt az Oscar... A tancosok,szineszek vilaga,az igazan jo beleelesekkel bizonyosan, ha csak részlegesen is,de tudathasadásba megy at...ez köztudott. Ezt dolgozza fel a film,tökéletesen!. Elgondolkodtató,s lebilincselo film.

2018.04.06 Szilonka

Egy korrekt film. Van egy kompakt története, de számomra nem több. Natalie Portman jól játszott, de nem kiemelkedően. A filmet egyszer láttam, de nem túl maradandó.

2024.02.11 Kinga Kecskeméti

A tökéletesség ára

Mivel már minden Aronofsky-művet láttam, nyugodtan kijelenthetem, hogy ez a rendező legfájdalmasabb és egyben legkegyetlenebb műve a főszereplő s a néző számára is. De meg kell hozzá érni. Már egyszer láttam régebben, s nem igazán értettem, csak agyonhajszolt balerinák viszálykodásának fogtam fel. Pedig sokkal több annál. Natalie Portman tökéletes választás volt erre a szerepre, az ő kecses alakja, finom arcocskája, mély érzésű lelkülete mind nagyon passzolt a hattyú(k) megformálásához. Méltán érdemelte meg az Oscar-díjat. Kicsit felzaklatott a film, még mindig a hatása alatt vagyok, úgyhogy most keresnem kell valami nagyon vidámat.