Insidious: A vörös ajtó

Insidious: The Red Door

2024.06.27 neondemon

Hatástalan lezárás

Nagyon tetszett a film valamiért, a story meg minden a helyén volt, mégis néha annyira unalmas volt és cseppet sem volt félelmetes. Kár érte, nagyon is, mert lehetett volna sokkal jobb, de valami félrement.

2023.07.12 Juki-onna

a nap véleménye

A The Red Door az ötödik, és állítólag az utolsó Insidious-film, de már megtanultuk, hogy az ilyen kijelentésekben sosem bízhatunk

Nagyon vártam ezt a filmet, főleg, hogy Wilson rendezőként debütált. Számomra csalódás volt, persze ez az én véleményem, attól még ajánlom mindenkinek, és döntse el mindenki saját maga. Nem tudom, hogy a producereknek mennyi beleszólásuk van a filmké... Teljes kritika

2023.07.26 Jocpappa

Szépen beilleszkedik a szériába, nem tesz hozzá semmi komolyat, egy sorozat ötödik része. Elismerő bólintás jár neki, és stabil 6 pont. A jumpscar-eken viszont behugyoztam, besz*rtam és bef*stam! Insidious filmek sorrendje csecseség szerint: 1. Első 2. Harmadik 3. Második 4. Ötödik 5. Negyedik

2023.11.06 harnas1207

Bűn rossz film, főleg mert a széria egyébként a jobbak közé sorolható. Még bőrlehúzásnak is gyenge volt.

2023.08.02 kabel

Pontosan az, amit vársz

Az Insidious legújabb fejezete pontosan az, amit gondolsz. Pár jumpscare, pár ijesztő arc, gyenge családi dráma, felejthető konfliktus. Szomorú, mert a film első fele tele volt izgalmas és egész mély pillanatokkal. Egy széteső család, mely múltbeli trauma feldolgozására képtelen, egy pánikrohamos apa, aki nem találja a hangot fiaival, egy instabil 20 éves, aki életében először hagyja ott a családi fészket. Rengeteg érdekes terület lenne itt mindenféle trauma feldolgozására és annak manifesztációjára. Azonban az Insidious kb. kidobja az ablakon a drámát, és random pokolfajzat démonokat dob be, amik tényleg csak ijesztgetések miatt vannak. A felsorolt trauma kibontatlan marad, és nem egy érdekes metaforát kapunk, mint mondjuk egy Mike Flanagan-filmben, hanem egy totál semmilyen lezárást. A film még a művészi vonalat, melyet a 20 éves srác képvisel is fél integrálni, nehogy már a nézők egy kicsit is használják az agyukat. A film talán egyetlen üde színfoltja főszereplőnk lakótársa, egy furcsán nyitott lány, mely egyszerre viszi a hátán a comic relief és a magyarázó szerepét. Kicsit ki is lóg, mert minden más szereplő totál depressziós, olyannyira, hogy azt hittem, a film egy csavart épít vele. De aztán rájöttem, annyira nem okos ez a rendező.

2023.08.06 RigbyTheMad

Egyszer nézhető, vagy sem

Nagyon vártuk, hogy nagy durranás lesz, de nem lett az. Összetévesztettük a Conjuringgal. Sajnos ez lapos volt, és gyenge. A Conjuring 5-ös, ez sajnos nagyon jóindulattal 3-as. Lassan a Zs kategóriás filmek is tudnak ennyit. Itt a szereplők vitték el a költségvetést, pedig a férfi főszereplőt bírjuk, a Conjuringban jobbat mutat.

2023.07.13 Eastern79

Asztrális bukta

Patrick Wilson nemhogy a filmet, de saját magát is rendezte. Nem tudom, hogy ennek köszönhető-e, vagy annak, hogy egyszerűen nem jó rendező, de ez lett az eddigi leggyengébb rész. Az asztrális utazásról ennyire unalmas filmet valószínűleg még soha az életben nem csináltak. Sajnos ennek a résznek annyi köze van a horrorhoz, mint Tarzannak a férfidivathoz. A téma elcsépelt, a megvalósítás szájbarágós, unalmas és fapados. Ehhez a melóhoz James Wan kellett volna.

2024.01.28 Candy

Sajnos nem győzött meg

Szerettem ezeket a sorozatokat, de ez valahogy nem nyerte el a tetszésemet. Olyan érzésem volt, mintha belecsöppennék valamibe, de se eleje, se vége. Azért volt egy-két olyan jelenet, ahol ugrottam egy nagyot, vagyis néhol tudott hatni, bár sajnos így is inkább a hang s képi világ, mintsem a történet volt rám minimálisan hatással, amit sajnálok. Ebben a filmben is túl sötét van #nemhiszemelhogymindigkimegyazaram

2023.08.19 pj19

Gyenge film. Rossz történet és rendezés. Van egy-két ijesztő rész benne, de szerintem ezt a filmet kár volt legyártani is. Sokkal többet vártam tőle. Csak az nézze meg, akinek nincs semmi jobb programja az estére...

2023.07.11 Idknw

Ez lett az egyik legunalmasabb rész. Az utolsó húsz percben van egy kis izgalom, és kb. ennyi. Remélem, nem lesz több rész, ez a sztori már teljesen kifulladt, ideje befejezni.

2023.08.19 Bélus és a Balerina Nézhetetlen

Hát ez egy nagy 000

K.SZ*R egy film.

2024.01.30 SzimikeésBéci

Számunkra nem volt semmi baj ezzel a résszel sem. Voltak gyengébb jelentek, de Mi elégedettek voltunk a film megtekintése után, így kijelenthetem azt a tényt, hogy nem volt időpazarlás.

2023.07.18 Viktória392028

Elég gyenge rész volt. Végig a sötétben sivalkodtak, sok értelme nem volt.

2023.11.15 HungarianVoice

Patrick Wilson rendezésében az új „Insidious” filmben a horror helyett az elfojtott traumákra helyeződik a hangsúly, ami éppen érdekes megközelítés, de sajnálatos módon a cselekmény annyira száraz és eseménytelen, hogy ezen túl nem is terjed az egyébként érdekes ötlet.