Régen még unalmasnak tartottam, most is annak tartom, de nekem tetszik, amit az angolok csináltak. Vicces szinkron és szereposztás. Nézhető kategória.
„Jóóól van, de eltekintve a csatornától, gyógyászattól, oktatástól, bortól, közrendtől, öntözéstől, utaktól, vízvezeték-hálózattól, mit tettek a rómaiak értünk? – Békét hoztak! – Oh, békét…! Demagóg!” A Brian életéről nagyon nehéz elfogulatlanul ír... Teljes kritika
Ha megnézted a Gyalog galoppot, akkor a Brian élete szinte kötelezően megnézendő. Ma már egyértelműen a filmtörténet egyik legendás darabjává vált a Brian élete, melynek alaptörténete egyszerű: Brian pont ott született, pont akkor született, és pont ott halt meg, ahol a Messiás. Az 1979-ben bemutatott filmvígjáték a Monty Python legendás társulatának nevéhez fűződik. Nagyon angol, nagyon humoros, és nagyon-nagyon Python! Graham Chapman, John Cleese, Terry Gilliam, Eric Idle, Terry Jones, Michael Palin mind hozzájárultak a film sikeréhez. Ha tudni akarod, hogy milyen életet élt Brian (és persze fel vagy készülve a hamisítatlan angol humorra), akkor nézd meg mindenképpen! Mert érdemes. Szóval, filmre fel, és jó szórakozást!
Ez az a film, amit 1-2 évente meg szoktunk nézni egy haverommal, mert nem lehet megunni. Most volt itt megint az ideje, és ismét remekül sikerült szórakozni. A gyaloggalopp is jó, de a Brian élete egy nagyságrenddel rátesz. Majdnem minden mondata aranyköpés, és minden korban aktuális. Ja, ami a legjobb, hogy eredeti nyelven és magyarul egyformán zseniális, én mindenesetre javaslom így is és úgy is megnézni. Kedvenc jelentem, amikor Brian beszédet intéz a híveinek az ablakból, pontosan egy percben (that wasn’t a minute – yes, it was). Zseniális :)))
Jók a Monty Python-os fiúk,és annak aki vevő a fanyar,kissé savanyú,és szatírikus angol humorra,annak ez kötelező darab! Nekem az egyik kedvencem,és évente egyszer biztosan megnézem,ha olyan a hangulatom.
Őszintén szólva nagyon nem tetszett ez a fajta történet. Plusz a felépítése is inkább volt bugyuta nekem mint szórakoztató és vicces. Szemöldök ráncolva néztem végig és vártam a nagy áttörést ami nem jött meg.
A Gyalog galoppal ellentétben ezt vigyorogva néztem végig. Egyszerre baromi szellemes és idézhető. Kis görbe tükör, de még nem bántó humorral. Brian anyjának a karaktere miatt viszont mínusz két pont.
Klasszikus, így ebből fakadóan egyszer muszáj megnézni. Valójában nem túl humoros. Az értéke a kritikai nézőpontban van, azt a részét nagyon jól megrragadta a film. Szerintem nézhető és élvezhető .
Polgárpukkasztó, de zseniális alkotás. Monty Pythonék még a Gyalog galoppot is überelték ezzel. Annyi jó poén van benne, amennyit nagyon kevés alkotásba sikerült beépíteni. De John Cleeséknek ezt is sikerült megvalósítaniuk. Nagyon sokszor nézős film!
Az angol humor kedvelőinek biztosan egy egy kultusz film, nekem egy humortalan bénaság volt. Szenvedtem rajta.
Zseniális alkotás. Napokban néztem újra, és hát az kell, hogy mondjam még mindig nagyon tetszett. Elképesztő jó humorral rendelkező vígjáték, amelyen nem fog idő. Aki szereti ezt a fajta angol humort, annak mindenképpen ajánlom. Értékelés: 10/10
Apró késéssel én is megnéztem ezt a filmet. Ha '79-ben néztem volna meg, feltehetően nem minden rejtett poént értettem volna. Most úgy érzem, hogy átjött, mire gondolt a szerző, csak már nem izgat. Beletörődtem, hogy a politika nem változik, és a történelemből senki nem tanul. (Vagy aki igen, az gyakran csak a saját javára/hatalmának erősítésére fordítja a tudását.)