Egy elit harcosokból álló csapat egy látszólag lakatlan bolygón találja magát. Nem ismerik egymást, de azt sem tudják, hogy kerültek oda. A csapat tagjai az orvos kivételével hidegvérű gyilkosok, ezen a bolygón azonban most nem ragadozók, hanem egyszerű… Több

Író: Alex Litvak, Michael Finch
Filmgyűjtemény

68 Ragadozók (2010)
Én is azok közé tartozom, akiknek bejött Antal Nimród 2010-es rendezése, a Ragadozók. Értékelhetjük ezt a filmet Predator-moziként és önmagában is, de mindkét összevetésben megállja a helyét. A főszerepet Adrien Brody kapta, akiről első hallásra én is nehezen tudtam elképzelni, hogy alkalmas lesz a kemény kommandós karakterére, de meglepetésre, jól csinálta. Szikár, szívós és kíméletlen gyilkológéppé változik, aki végül felgöngyölíti azt a rejtélyt is, hogy mit keres egy válogatott gyilkosokból álló csapat egy idegen égitesten, a predátoroknak kiszolgáltatva. Sőt, a végén le is győz egy ilyen dögöt. Szerintem nagyon jó a rendezés, folyamatosan adagolja a meglepetéseket és fordulatokat. Jók a predi-kutyák is, a frászt hozzák a nézőre. A legjobban a zárás tetszett, ahogyan felülkerekednek a lényeken. Úgy gondolom, alulértékelt ez a film, mert egyértelműen dupla A kategóriás és erős 4 csillagos. Én többször láttam, és mindig tetszett. Ajánlom a Predi-rajongóknak és az akciófilm-fanoknak egyaránt.
Ez a film végre valami újat tudott mutatni, eszméletlen. Kifejezetten szép lett a látvány amit elénk tártak és a történet is borzasztó jó lett. Mindenképpen ajánlom ezt mindenkinek. Nagyon király.
Voltak olyan jelenetek, amik nagyon tetszettek és elég sokat foglalkoztatták a predatorokat, arról nem is beszélve, hogy egy magyar rendező keze is benne van. Maga az elképzelés a story az új környezet elég érdekes és szerintem jó lett.
A vadászkutyák feje arról a koponyáról lett mintázva, ami a Predátor 2 végén látható koponyák között is megtalálható.