Van Helsing

Van Helsing

2024.11.27 Krisz361

Egy újabb példa arra, hogy egy maga idejében bukott film is válhat kultfilmmé

Nekem az egyik kedvencem. Horror- és akciófilm ötvözete. Jó szövegek, akciódús jelenetek, csak élvezni kell. Egy nagy hibája a már a maga idejében is gyenge CGI. Persze vannak bakik is benne, amit már a fanok „kikockáztak”, de hát ugye melyik filmben nincs? Drakula is hozta a vártat, a meg nem értett, néhol érzelgős főgonoszt. Itt most nem Minát akarja meghódítani, hanem a menyasszonyai (akik igen tetszetősek, van ízlése :) ), ivadékait akarja életre kelteni Frankeinstein módszerével. És nem mellesleg leigázni a világot. :) Ebbe a levesbe rondít bele Van Helsing, aki most nem egy idősebb és megfontolt, tapasztalt ember, hanem egy fiatal és mindent bele, hadd szóljon típus... Én bátran ajánlom, ha még esetleg nem láttad.

2018.01.19 Artemisia

Folyamatos izgalom, látványos akciójelenetek,fordulatok, szerelmi szál, középkori hangulat jellemzik a filmet. A színészek is jól teljesítettek.

Sommers egy könnyed,laza,de hihetetlenül izgalmas és fordulatos filmet tett le elénk.Hugh Jackman nagyot játszik,és Kate Beckinsale az Underworld sztárja itt is bombázó.Kifejezetten jó a zenei aláfestés,a helyszínt is jól megépítették,vagy megcsinálták a jó öreg CGI segítségével.De mindenesetre nekm óriási nagy kedvenc.

2017.12.04 indingo

Egy jól kidolgozott és látványos történet, amelynél eléggé eltalálták a hangulatot. A története akciódús volt és sminkek/maszkok is hitelesre sikeredtek.

2016.06.26 Thibo84

Látványos film, tele akcióval, de olykor nekem úgy tűnt, hogy ide-oda kapkodnak a történetben.

2021.06.28 elekm90

Nem nagyon lehet unatkozni rajta a hossza ellenére, nem ül le, akcióból sincs hiány, és maga Van Helsing is egy szórakoztató figura. Ugyanakkor egy rosszul megrendezett, klisés akció-kalandfilm, ami a pofás erdélyi környezeten túl nem nyújt túl sok eredetit.

2019.04.23 Ms. Akárki

Imádom mind a mai napig. Alans Silvestrie zenéivel tűzdelve nagyon jó kis Drakulás-Van Helsinges, vámpírvadászós fantasy. Persze az elmaradhatatlan szerelmi szál sem maradhat el. Hugh Jackman és Kate Beckingsale között vásznon nagyon jó volt a kémia.

2018.08.12 Fekete Gandalf

Néha kicsit kapkodós vagy sablonos benyomást kelt, de ettől függetlenül jól össze van rakva, akciódús és nagyszerű "könnyed" szörnyvadász film.

2024.08.16 Piczil Zsolt

Bukott akció-fantasy filmek, amik zseniálisak. Ezüstérem.

Próbáltam koncentrálni, mi a háttértörténete Van Helsingnek, de egyszerűen annyira kuszán van előadva, hogy külön kellet elolvasnom, mi van a gyűrűvel meg Gabriel (arkangyali) újjászületéseivel. Már csak azért is, mert sorozatnak gondolták a történetet, ahol későbbi részekben bontják ki a bibliai életutat. mivel megbukott a film, nincs folytatás, ezért maga a történet kusza így önmagában. Viszont! A mellékszereplő barát (és szerzetes) barát alakja ZSENIÁLIS! A nézése meg a járása, meg a magyar szinkronhangja tüneményes. Szinte egy szinten van a főszereplővel. És még a végén levarrja a pornószínész statiszta lányt is! Azt olvastam, a színész egyébként magasabb alakját mindig meggörnyesztve nyomta össze, a járására meg külön figyelt. Drakula méltán Kozsóhoz hasonlított figurája is, hiába önmaga paródiája, amikor bemutatkozik, megpörköli a kereszt („Akkor... majd, egy más alkalommal”, mondja), vagy amikor fájdalmas monológját szavalja, CSODÁLATOS! „A lelkem üres... és élni fogok örökké.” Ehhez képest már tényleg csak hab a tortán Van Helsing alakja, aki bármely más fantasy-akcióban tökéletes lenne, de ilyen erős mezőnyben? A torta habján meg a cseresznye a Lény, Frankenstein teremtménye, akivel nagyon könnyű szimpatizálni, hullához képest ez nem rossz teljesítmény tőle. Az egész film ZSENIÁLIS. Még jó, hogy megbukott. Néha tényleg nem tudom, a jó Isten kinek az oldalán áll Hollywoodban.

2024.07.31 Jager

Látványos, jópofa és szórakoztató látvány-akció-fantasy

Tetszetősre sikeredett Stephen Sommers 2004-es látvány-akció-fantasy produkciója, a Van Helsing, melyben Hugh Jackman, a gyönyörű Kate Beckinsale, illetve David Wenham valósággal sziporkáznak. Nagyon jók a látványelemek, izgalmas a cselekményfolyam, és kiemelkedően színvonalas a scipt is. Van Helsing nem egy elvont figura, hanem nagyon is hús-vér pasas, aki az egyháznak dolgozik a rémek, lidércek, farkasemberek, szellemek és vámpírok ellen. Ott van mindenhol, ahol ezek a furcsa lények és entitások felbukkanhatnak, és lecsap sajátos fegyvereivel. Fő segítője egy kis szerzetes: Carl (David Wenham), aki a humort hozza a filmbe. Egy nap Helsinget Transylvániába (Erdélybe) küldik, hogy megvédje Anna Valerioust, és elpusztítsa Draculát, a vámpírok legerősebbjét. Kate Beckinsale lélegzetelállító Anna szerepében. Kapcsolatuk érdekesen alakul, de Helsing természetesen bedobja magát a védelmében. A harc a vámpírokkal látványos és nagyon izgalmas végig. Nekem bejött ez az egész, nálam erős négycsillagos produkció.

2016.04.17 D. Shaday

Rossz film lenne, de a pörgős stílusa, hogy gyakorlatilag ötpercenként kapunk egy látványos akciót, menti a helyzetet egy erős közepesre, de annál jobbra semmiképpen. Egyszer egy unalmas délutánra azért bátran ajánlható.

2016.02.13 moov18

Egyszeri megnézésre alkalmas. Lehet rajta ijedezni, van benne akció is bőven, izgalmakat sem spóroltak ki belőle. Elég érdekes szörnyszülötteket, teremtményeket láthattunk benne. A jelmezesek, sminkesek, maszkmesterek kitettek magukért. Látványban ga... Több

2016.05.21 Vadgazda

Egy érdekes vámpíros-farkasemberes misztikum, mindenképpen új szinttre helyezi a korban fellelhető animációs technikát, a színészek is jól lettek kiválasztva. Nekem tetszett a rajzfilm változat is, kár hogy nem folytatták.

2016.08.11 tvmérnök

Még most is imádom ezt a filmet. Kevés jó vámpíros , vérfarkakos sztori van ami jó. Ráadásul mindez egy filmben. Jó az erdélyi motívum is benne.Izgalmas, látványos és kimondottan szórakoztató.