2024.06.30 16:00 kabel Olvasottság: <100x
0

Jó ötlet, pocsék kivitelezés

Az In A Violent Nature alapkoncepciója, hogy ezúttal a horrorfilm gyilkosát követjük, és az ő perspektívájából látjuk az öldökléseket. Bár öldöklések valóban voltak, a film csak nagyon elvétve próbálta meg tartalommal feltölteni jeleneteit ,és nem kezdtek semmit ezzel az ötlettel. A jelenetek nagy részében majdnem semmi sem történik, és a dialógus fájdalmasan rossz.

Ha csak pár véres haláleset elég arra, hogy egy filmet végignéz, akkor hajrá, akad itt is néhány, rendesen gusztustalan pillanatokkal. Olykor a jelenetek egész szépen lettek bevilágítva, és a látványvilág álomszerű. Ennél több pozitívumot nem tudok elmondani, a film sajnos altató és bugyuta. Semmi érdekes vagy korábban nem látott sem történik benne, sőt karakterek alapvető motivációi vagy személyiségjegyei és sötétben vannak tartva. Természetesen idióta döntések sorozata követi egymást, mint a legtöbb horrorfilmben, és a zsáner elemei is sokszor visszaköszönnek, de ezek nem kreatív reflexiók vagy kikacsintások voltak, inkább az volt az érzés, mintha a készítők nem tudtak volna jobbat kitalálni.

Jó ötlet, pocsék kivitelezés

A sztori egy Friday the 13th jellegű horrorfilmes gyilkost követ, aki felébred, amikor felajzott, egybites egyetemisták megzavarják területét. A gyilkos elkezdi megfigyelni és kihallgatni az áldozatokat, tipikus horrorfilmes cucc. Itt a lehető legbugyutább és legszájbarágósabb expozíciós jeleneteket ismerjük meg. Annyi klisé és erőltet pillanat van itt, hogy néha le kellett halkítanom, mert éreztem, hogy az utcában csökken a kollektív IQ-ja az embereknek. Az egyetemisták mondatai egy kicsit sem hatnak autentikusnak, aki ezt írta, valószínűleg csak akkor interaktált emberekkel, amikor átveszi a pizzát, amit a pincéjéhez rendelt. A szörny minden magyarázat nélkül elkezdi kinyírni szereplőket, ami jó volt, mert egyre kínosabb volt a beszélgetéseket hallgatni. A gond az, hogy a jelenetek jelentősen része kb. annyi, hogy hősünket követi a kamera hátulról, ahogy az erdőben nagyon lassan sétál. Nem viccelek, a film harmada kb. ez. Van egy fura vicces faktor abban, hogy valami túltolt vérengzés után, hősünk egy csoda szép virágos, madárcsicsergős mezőn bandukol át, mintha valami spirituális megnyugvás felé menne.

Sajnos a film nagyon unalmas, az akciójelenetek bugyuták, és az új perspektíva nem mutat meg semmi érdekeset a gyilkos motivációjából. Ötletnek jó volt, de nem lett kibontva ez, nem tudjuk meg, hogy tud hihetetlen gyorsan és ügyesen kinyírni embereket, vagy mért fejszét használ, vagy milyen taktikával operál, vagy mért hagyja meg az utolsó lányt. A legszomorúbb, hogy a sztorinak van valami belső logikája, mármint a gyilkos egy nyaklánc miatt ébredt fel, és valamennyi időre ki lehet ütni, de nem láttuk, hogy karakterek erre építkeznének, vagy csapdát állítanának, vagy valami szertartással megállítanák.

Az egész olyan gyenge volt, és a film lezárása képes volt még erre is egy lapáttal rátenni.

dráma | horror | thriller

Egy hangulatos horror slasher, amely módszeresen ábrázolja egy élőhalott szörny rejtélyes feltámadását, tombolását és a megtorlást egy távoli vadonban. több»

0