Sorozatok

Új sorozat adatlapok

#15121

dráma | történelmi

A történelmi sorozat I. Péter cár idejében játszódik, és három különböző ember szemszögén keresztül mutatja be, mekkora változásokon ment át Oroszország ezekben az időkben. több»

A világháború: 1914–1945
#15122

dokumentum

Ez a sorozat friss perspektívából tekint a modern kori történelem legerőszakosabb és legjelentősebb időszakára - nem mint két világháború, hanem mint a hibák, ambíció és... több»

#15123

dráma | romantikus

11 részből álló, a BBC által 1981-ben készített TV sorozat, Evelyn Waugh Brideshead Revisited című regénye alapján. A múlt század húszas éveiben játszódó történet egyik... több»

Tipikus angol stílusú sorozat, viszont ebben kellő mennyiségben adagolja a drámát és a romantikus elemeket. Nekem egynek megjárta. Nem volt kirívó eset de bőven tűrhető.
#15124

dráma | krimi | misztikus

Fred Westet a rendőrség gyilkosság vádjával letartóztatta. A kiskorú fiú mellé ún. 'felelős felnőttet' jelöltek ki. Ezt a tisztséget rokon híján önkéntesek is betölthetik.

#15125

dokumentum

Ez a háromrészes sorozat a nagy állatbarát és természettudós, Sir David Attenborough hatvan évét öleli fel, melyet a természetfilm-készítéssel töltött. Legemlékezetesebb... több»

Szereplők: David Attenborough

#15126

akció | fantasy | kaland | sci-fi

Kung Lao a harcosok új generációját kell, hogy kiképezze egy következő mérkőzésre. Eközben a szökésben lévő Shang Tsung megkísérel keresztbe tenni Lao erőfeszítéseinek olyan... több»

Valamikor nagy kultusza volt, emlékszem, még a középiskolás éveimből. Bár elképzelésem sincs hogy miért is tulajdonképpen. Mondjuk a zenéje bejött, a többi sztem tök gagyi volt.
#15127

NA Közös barátunk  (1998)

(2)

dráma

A Temzéből kifognak egy halottat, aki valószínűleg rablógyilkosság áldozatává vált. Az iratok szerint az elhunyt John Harmond, aki 14 év után Fokvárosból tért haza, hogy átvegye... több»

Dickens regényeinek brit adaptációi közül az egyik legjobb, jó az atmoszférája és a hangulata, illetve híven visszaadja a regény részleteit.
#15128

dokumentum | kaland

Apple TV+

Ewan McGregor és Charley Boorman a világ körül motoroznak. A két jó barát átutazik Szibérián, Kazahsztánon, Mongólián és Alaszkán, mielőtt befejeznék útjukat New Yorkban. A... több»

Az egyetlen hátránya, hog ezután akartam venni egy motorbiciklit és beutazni a világot.
#15129

horror

A Steve Niles képregénye alapján készült horrorfilm-sorozat főhőse George, a fiatal drogfüggő, aki némi juttatás fejében információt szolgáltat New Orleans vámpírjainak. A fiú... több»

#15130

90 Mildred Pierce  (2011)

(2) (4)

dráma

Max

A filmdrámában a csinos fiatalasszony, Mildred Pierce elhagyja férjét és két kislányával elköltözik a városból. Mildred nem nagyon ért semmihez; házas évei alatt süteményeket... több»

Sajnos képtelen vagyok 3 csillagnál többre értékelni ezt a minisorozatot, mert borzasztó hosszú és nem igazán van benne jellemfejlődés. Sőt, nincs! Mildred a kezdetektől olyan, amilyen, de nem magyarázzák meg, hogy miért is. Tulajdonképen Mildred neveltetéséről semmi szó nem... több»
#15131

74 Küldetés  (2006)

dráma | életrajzi

Ez a két részes életrajzi minisorozat a kanadai, ikonikus politikus, Tommy Douglas munkásságát követi végig. több»

#15132

animáció | családi | fantasy | kaland

Eperke, az Eperkávézó tulajdonosa ismét számos érdekes és izgalmas kalandban örvendezteti meg a kis nézőket.

Szerintem a szereplők karaktere vegyes és ezért is tetszik ez a mese. A képi megjelenítés is szuper. Mindenképp 5/5!
#15133

családi | dráma | fantasy | kaland

Az angol tévéfilmsorozat C. S. Lewis ifjúsági regénye alapján készült. A történet főhősei a Pevensie gyerekek, akiket szüleik a második világháború borzalmai elől vidékre... több»

Érdekes ez a BBC-s verzió főleg az új részek után, számomra kifejezetten mosolyogtató volt. Persze megvannak a maga gyermekbetegségei, de ennek ellenére teljesen élvezhető annak, akit nem zavar, hogy nem épp mai darabról van szó.
#15134

54 Vertiges  (1997)

akció | dráma | krimi

A Nyugat-Indiában Manon azzal tölti napjait, hogy gazdag embereket hálóz be. Egyik este, mivel keresi a rendőrség beleegyezik, hogy egy lakatlan szigetre menjen négy idegennel. A szigeten a... több»

#15135

88 A kék bolygó  (2001)

(1)

dokumentum

TV-ben (BBC Earth, csütörtök 01:33)

A kék bolygó című természetfilm-sorozat a világ óceánjainak élővilágát mutatja be. A film narrátori feladatait David Attenborough látta el. A filmsorozat különlegessége, hogy a... több»

Imádom David Attenborough összes természetfilmjét. Annyira gyönyörű helyeket mutat be amikről az embernek fogalma sincsen sokszor. Színes és meseszép állatvilágot tár elénk a tenger mélyén is.
#15136

dokumentum

A gazdaság és a környezetvédelem általában két teljességgel különböző dolgot szokott jelenteni. De valóban ennyire távol állnak egymástól? Műsorunk megmutatja az összefüggést... több»

#15137

dráma | horror | misztikus

Egy évvel fiuk eltűnése után egy család a Crickley Hall kastélyba költözik. Amikor természetfeletti események sora veszi kezdetét, Eve úgy érzi, a ház kapcsolatban áll az eltűnt... több»

Én nagyon szerettem. Igazi angolos-misztikus sorozat, semmi eltúlzott ijesztgetés nincsen benne és végig fenntartja az érdeklődést. És a sok halál ellenére is van benne valami pozitív. Nézzétek meg. :)
#15138

dráma | életrajzi | krimi

A sorozat Toto Riina-ról szól, aki egy híres maffiavezér. Egészen a kamaszkorától indul a történet addig, amíg vezető szerepét a Cosa Nostrában el nem veszíti. A történet bemutatja... több»

Elképesztően brutálisan jó ez a sorozat, engem teljesen magába szippantott. Tulajdonképpen az egyik legjobb gensztersztori, amit az utóbbi időben láttam. Egyrészt felzaklató, ugyanakkor nagyon izgalmas és fordulatos is. Érdemes belevágni.
#15139

dráma

Egy elvált, volt First Lady jelenleg államtitkár. Legfőbb célja, hogy megtalálja az egyensúlyt munkája és magánélete között, illetve hogy a családja együtt maradjon. több»

#15140

dokumentum

Afrika a bolygó egyik legvadabb, legkiszámíthatatlanabb, legtitokzatosabb kontinense. David Attenborough kalauzolásában átkelünk a sivatagon, megjárjuk a dzsungelt és közben számtalan... több»

Egy igazi ikon a természetfilmek, az ismeretterjesztő filmek egén! Objektív és szubjektív egyszerre és mindig őszinte. Ezek azok a filmek, melyeket iskolákban kellene levetíteni a gyermekeknek. Mert informatív, lelket piszkáló, elgondolkodtató minden perce. Mindenképpen... több»