Deadpool és Schwarzenegger találkozása: Jön a Duke Nukem-film

Aki valaha játszott már videojátékokkal (és a Candy Crush most nem számít), az garantáltan találkozott már legalább egyszer Duke Nukem nevével. Ő az a fajta videojátékos akcióhős, akihez képest a legdurvább akciófilmek legdurvább arcai is csak kiscserkészek. Duke tulajdonképpen a prototípusa volt olyan mai videojátékos karaktereknek, mint Serious Sam vagy épp a modernkori B.J. Blazkowicz? Nem ismerős a nevük? Akkor házi feladat utánuk olvasni! De visszatérve Duke-ra: sosem volt még ilyen közel, hogy meghódítsa Hollywoodot.

Ez egy picit paradoxon, ugyanis az 1991 óta létező franchise játékai eleve Los Angelesben játszódnak. Vagy legalábbis részben, hiszen Duke az idegenek elleni egyszemélyes háborúja során megfordult megannyi sztriptízbárban (ahol simán el is terelik a figyelmét a helyi… nevezetességek), stadionokban, idegen űrhajókon és bolygókon is. Szóval Duke, akinek minden kilőtt golyójához van egy pont odaillő aranyköpése is, már eddig is kerülgette Hollywoodot.

Az igazsághoz tartozik, hogy a franchise jogait birtokló Gearbox stúdió már évek óta próbálja valamilyen formában a mozivászonra imádkozni Duke-ot, de eddig csak kisebb indie projektek voltak, de mind el is halt félúton. Legutóbb még egy John Cena nevével reklámozott projektről lehetett hallani, ami egész életképes ötletnek is tűnhetett, de végül ebből sem lett semmi.

Most viszont a Legendary Entertainment csapott le a kínálkozó lehetőségre, amiből most már talán tényleg lesz valami. A leendő film egyelőre az előkészületi fázisban jár, még sem rendezője, sem forgatókönyve, főszereplője pedig végképp nincs. Van viszont producere, több is. Josh Heald, Jon Hurwitz és Hayden Schlossberg neve leginkább a Cobra Kai - A karate kölyök öröksége kapcsán lehet ismerős, míg a Jean-Julien Baronnet az Assassin's Creeden dolgozott korábban.

Elvileg tehát elég jó kezekben van Duke mozis sorsa, de ilyet is láttunk már sokat korábban. Az viszont mindenképp bíztató, hogy a Gearbox még sosem foglalkozott ennyit a videojátékai mozis adaptációival mint mostanában. Készül ugyanis a Borderlands mozi is, ami elvileg még idén meg is jelenhet.