Néhány hónappal ezelőtt jött a hír, hogy Maggie Gyllenhaal írja és rendezi a The Bride! című filmet, amely az 1935-ös klasszikus, Frankenstein menyasszonya koncepciójának újragondolása.

Mostanra az is világossá vált, hogy a Warner Bros égisze alatt készül a projekt és a stúdió 2025. október 3-án tűzte ki a film premierjét a mozikba, az IMAX vásznakat is beleértve.

Gyllenhaal erős szereplőgárdát gyűjtött össze a filmhez, amelyben Penélope Cruz, Annette Bening, Peter Sarsgaard is szerepelnek. Jessie Buckley kelti életre a Menyasszonyt, Christian Bale pedig Frankenstein Szörnyetegeként tér vissza a mozivászonra.

És, hogy ki csatlakozott még a gárdához? A rendező testvére, Jake Gyllenhaal!

Hogyan derült ki?

Jake Gyllenhaal részvételére a The Bride! című filmben egy The Hollywood Reporter cikkből derül fény, amely Jake életét és színészi karrierjét veszi górcső alá, és megemlíti, hogy Jake azután kezdett el érdeklődni a színészet iránt, hogy látta Maggie-t játszani a South Pacific című középiskolai előadásban.

Később a cikkben azt írják, hogy „Jake gyermekkori csodálata Maggie iránt felnőttként kölcsönös, lovagias kapcsolattá nőtte ki magát, és szerepet kapott a Frankenstein menyasszonya című filmben is”.

A hírt az is megerősíti, hogy Jake szokásos SNL gegjét dobta be (egy ruhadarab feliratával utal valami történésre: ilyen volt korábban unokahúgainak születése, amikor a lányok neve tűnt fel Gyllenhaal ruháin).

Amikor a múlt hónapban ismét házigazda volt, egy olyan pólót viselt, amin az állt, hogy „The Bride & Frank”, ami a húga filmjére utal, melyen jelenleg is dolgozik.