Michael Caine még 91 évesen is aktív. A színészlegenda az elmúlt években is több filmben szerepelt, tavaly például egy dráma főszerepét vállalta el. A nagy menekülő nem csak a kritikusok, de a rajongók tetszését is elnyerte, bár nálunk nem került a mozikba. Most viszont a Maxon megnézheted.

Egy igazán megható történet, amelynek főhőse Bernie, egy világháborús veterán. Bernie is részt vett a normandiai partraszállásnál, amelynek épp a hetvenedik évfordulóját fogják megünnepelni. Nagyon szeretett volna elmenni a megemlékezésre, csakhogy már nem kapott jegyet egyik szervezett csoportba sem. Bernie beteg feleségével együtt egy idősek otthonában él és azon tűnődik, hogy megszökne, hogy eljusson a megemlékezésre, de nem akarja magára hagyni feleségét. Végül épp az ő unszolására vág bele mégis a kalandba, amely során több egykori veterán katonával is összehozza a sors.

A filmet Oliver Parker rendezte, aki William Ivory forgatókönyvét dolgozta fel. Bernie-t Michael Caine alakítja (a visszaemlékezésben fiatal énjét Will Fletcher), míg a feleségét Glenda Jackson (fiatalon Laura Marcus). A fontosabb szerepekben még John Standing, Danielle Vitalis és Wolf Kahler láthatók.

A nagy menekülőt imádták a kritikusok. A Rotten Tomatoes oldalán a kritikus 89 százaléka tartotta remek filmnek. Ugyanitt a rajongóktól is hasonló szavazatot kapott, 85 százalékot. A Mafab olvasói egy picit kritikusabbak voltak, itt csak 63 százalékos tetszési indexet tud felmutatni.

Ha kedvet kaptál ehhez a megható drámához, akkor csak egy élő Max-előfizetésre van szükséged. Ennek birtokában elég az adatlapján a megfelelő logóra kattintanod és indul is a lejátszás.

dráma

Bernard Jordan megszökik az idősek otthonából, hogy részt vegyen a franciaországi D-nap partraszállás 70. évfordulóján. több»