2016-ban indult világhódító útjára a(z akkor még HBO) Maxon A szolgálólány meséje című sorozat, amely mostanáig hat évadot ért meg és mindenki erről beszélt. Azt mindenki tudja, hogy a sorozat alapja Margaret Atwood regénye, azt viszont kevesebben, hogy 1990-ben már készült belőle egy filmváltozat. Ez érkezik meg július 1-jén a Maxra.

A szolgálólány meséje nagyjából a már ismert sztorit meséli el. A jövő Amerikájában az Egyesült Államokban elkövetett puccs következtében létrejött az ultrakonzervatív Gilead. A nők többsége meddő, így Gilead kormánya kemény törvényeket hoz, ennek értelmében a nőket hatalmas elnyomás éri, a szolgálólányok feladata pedig csupán, hogy inkubátorokként gyermekeket szüljenek. Kate ebből az országból próbál meg elmenekülni, a menekülés során azonban elfogják, és a rezsim egyik vezetőjéhez kerül, ahol megismerkedik Nickkel, a titkos ellenállás egyik vezetőjével.

A filmet Volker Schlöndorff rendezte, aki Harold Pinter forgatókönyvét vitte vászonra. A főszerepet Natasha Richardson játszotta el, mellette a fontosabb szerepekben Robert Duvallt, Faye Dunawayt, Elizabeth McGovernt és Aidan Quinnt láthatjuk.

A szolgálólány meséje finoman szólva sem nyűgözte le a kritikusokat, akiktől a Rotten Tomatoes oldalán mindössze 32 százalékos tetszési indexre futotta. Ugyanitt a rajongók is alig 43 százalékának tetszett a film. Hasonló a helyzet a Mafabon is, itt a film csupán 45 százalékos tetszési indexet tud felmutatni.

Ennek ellenére ha kíváncsi vagy a nagy sikerű sorozat elődjére, akkor most a Maxon megnézheted. Ehhez csak egy élő előfizetésre van szükséged, ennek birtokában holnaptól elég a film adatlapján a logójára kattintanod és már indul is a lejátszás.

dráma | romantikus | sci-fi | thriller

A jövő Amerikájában az Egyesült Államokban elkövetett puccs következtében létrejött az ultrakonzervatív Gilead. A nők többsége meddő, így Gilead kormánya kemény... több»